fredag den 30. november 2012

Julen kommer til Esbjerg


I dag er en særlig dag for byens børn ;o) Julemanden kommer til Esbjerg med et skib til Dokhavnen og kører med juletoget gennem byen til Torven. Her tænder han det store juletræ, og dermed bliver skøjtebanen officielt åbnet for skøjtning. 

Det skal vi slet ikke gå glip af, og børnene glæder sig utroligt meget til dagen! Faktisk har de talt dagene den sidste uge :o)

Billedet har jeg fået for nogle år siden, da jeg var aktiv i den lokale forening "Vores kvarter", og ved faktisk ikke hvem det tilhører...

onsdag den 28. november 2012

Er nu også på Facebook

Jeg er ikke den store fan af Facebook, men denne del af vores virkelighed kan man ikke gå udenom. Så nu har jeg lavet en side for Cupcake By Me på Facebook. Du kan komme til den ved at trykke på et af billederne nedenunder.


Klik på "Synes godt om" og få opdateringer fra Cupcake By Me på din nyhedsstrøm. Følger du flere blogs via NetworkedBlogs, kan du også følge mig der ved at tilføje min blog til din blogliste. Du kan nemt og hurtigt gør begge dele via tilsvarende ikoner i sidebaren på denne side.

tirsdag den 27. november 2012

...Og flere ranker i pigefarver

"Vimpel-puslespillet" endte også med flere ranker i pigefarver, og her kommer de så... :o)

Du kan også tage et kig på drengemodellerne her... :o)Og nu er rankerne på vej til min Amio butik.

mandag den 26. november 2012

Nye vimpelranker i drengefarver...

Så har jeg leget lidt med "vimpel-puslespillet", og det blev til flere forskellige ranker med mini-vimpler. I dag viser jeg resultaterne i drengefarver.

En af mine faste læsere skrev til mig, at rankerne kunne bruges til at hænge på barneseng eller reol på børneværelset, hvis blot snorene var 15-20 cm længere. Som sagt, så gjort... :o)


Alle vimpelranker kommer lige om lidt i min Amio butik. :o)

søndag den 25. november 2012

Pynteweekend

Sidste weekend før advent plejer jeg/vi at pynte vores lejlighed til jul. Tidligere har jeg gjort det selv, mens børnene hjalp med nogle små ting. Og nu deltager de lidt mere i det...

Hele ugen har de ventet på at kunne hente den store kasse med julepynt i kælderen :o) Der er egentligt ikke så meget pynt, da jeg holder mig i ro hvad angår indkøb af julepynt. Men kassen er stor... :o) Så nu har vi pakket julepyntet ud og sat på plads - nogle ting har en fast plads i lejligheden, mens andre bliver flyttet rundt år efter år... 

Farmor har som sædvanligt forsynet os med mos og grene fra deres skov, så der blev også lavet nogle juledekorationer og adventskrans :o) Dem viser jeg senere, da jeg ikke nåede at tage billeder i dagslys - dagen er blevet betydeligt kortere...


Nu kan jeg også mærke at Julen nærmer sig! :o)

fredag den 23. november 2012

Nye vimpler på vej...


Jeg er i gang med mange vimpelranker i nye farver - i både drenge- og pigefarver. Jeg har en ide om hvordan farverne skal sammensættes, men føler mig alligevel lille smule forvirret, når jeg kigger på den her regnbue... :o)

God weekend til jer!

torsdag den 22. november 2012

Indlæg nr. 100


Så har jeg nået det magiske tal! :o) Jeg synes ikke at jeg er særligt produktiv mht. indlæggene, og det var ikke så nemt i starten, hvor jeg ikke syntes at jeg havde noget spændende at skrive om... Jamen, man skal da lige forstå det med at blogge... :o) 

Men det lykkedes mig alligevel at lave hele 100 indlæg - synes at det er mange! Og der er noget ved tallet... Har du tænkt på, at man bliver vurderet efter 100 dage? Præsidenter og ministre bliver vurderet efter hvordan det er gået dem efter 100 dage på posterne, mens vi almindelige mennesker har normalt 3 måneders prøveperiode på et nyt arbejde, som svarer til ca. 100 dage... 

Håber at jeg har "bestået" ;o) Jeg håber også at du er glad for at læse min blog, ligesom jeg er glad for at lave den. Jeg er bestemt ikke nogen blog ekspert, men jeg har stor fornøjelse af at være kreativ og vise det her på bloggen! :o)

Jeg kan sige at geografien af mine læsere er ret stor. Bloggen bliver for det meste læst af danskere. Men der er også mange besøg fra USA, Tyskland, Rusland og Frankrig, og jeg får nogle besøg fra stort set alle lande i Europa. Og nogle gange bliver det kigget på bloggen fra ret fjerne steder i verden, som f. eks. Korea, Indonesien og Chile... Jamen, det er også nemt med de muligheder for oversættelse Google har...

Jeg er meget glad for Jer alle - dem, der følger min blog fast, og dem, der kigger til en gang imellem...Og jeg vil sige mange tak for at I læser med og kommenterer nogle gange! :o)

 
tirsdag den 20. november 2012

Julehygge Give Away

Hos os begynder man at tænke på jul og forberedelser til jul når Julias fødselsdag er overstået... Dog blev brevet med gaveønsker sendt til Julemanden for længe siden... Men det er først nu at vi må koncentrere os om "at arrangere" hans besøg på bedste vis... :o)

Jul er ikke kun gaver. Det er også en masse andre aktiviteter i hele december måned, hvor man juler og hygger sammen med børnene. Jeg vil nu udlodde en bog, som kan bruges til krea sammen med børnene - i juletiden og også resten af året. Den inderholder mange ideer til kort i forskellige emner. Så hvis du vil lave en særlig lykønskning til nogen du kender, så er måske bogen noget for dig.


Reglerne for deltagelse:

2 lodder for fast læser via Google Friends Connect eller Bloglovin + kommentar (husk at skrive din mail adresse hvis du ikke har en blog, så jeg kan få fat i dig hvis du er den heldige vinder!)

5 lodder for fast læser + kommentar + link fra din blog, hvis du har en (brug gerne det øverste billede fra indlægget)

Du kan deltage frem til kl. 20 den 7. december, og vinderen bliver trukket samme aften.

Håber at mange af Jer vil deltage! 

mandag den 19. november 2012

Strikket trøje til Baby Born


Når vi nu er begyndt at snakke dukketøj, vil jeg vise en trøje jeg strikkede for... 6 år siden. Den gang var jeg gravid med Martin, og fik usædvanligt stor lyst til håndarbejde (det er vist typisk for gravide :o). Jeg strikkede denne trøje til nyfødt Martin, men han var alt for stor til den... :o/

Trøjen blev gemt og glemt... Nyfødt Julia kunne godt passe den, men den tanke fik jeg alt for sent... Så efter Julia fik sin Baby Born dukke, blev trøjen brugt til hende - man ruller bare ærmerne lidt op ;o)

søndag den 18. november 2012

Baby Born fashionista


Sådan ser hun ud i sit nye smarte tøj - kjolen og støvler købt af farmor sammen med min frakke :o)))


lørdag den 17. november 2012

Spiselige kreationer


Til Julias fødselsdag har jeg gentaget min tidligere "bedrift" og bagt regnbuekage :o) Den gang i juli sagde Julia, at hun kunne lide kagen og ønskede sådan en til sin fødselsdag. Og ja, man kan klare virkelig mange ting for sit barn... :o)

Denne gang blev kagen pyntet med Hello Kitty, da Julia er stor fan af Kitty, og vi har virkelig mange Kitty'er og ting med Hello Kitty i lejligheden... :o)

Jeg tegnede Kittys ansigt fra en af Julias bluser på papiret, og klippede konturstreger samt øjnene og munden ud. Derefter bliver skabelonen lagt på kagen eller holdes over kagen, og der dryses forsigtigt på med farverigt drys...


Til dessert har jeg også lavet frugtpige, som jeg så på Facebook. Til denne har jeg brugt 1 ananas (kjole/krop), 1/2 melon (hoved), 2 bananer (arme og ben), 2 mandariner/appelsiner (hænder/fødder), 2 kiwier til pynt af arme/ben og øjne, nogle små stilke af vindruer.

fredag den 16. november 2012

Sikken fest!


I går holdt vi fest for Julia. For et år siden blev hun lovet, at til hendes 4-års fødselsdag kommer børnehaven hjem til os. Så hun ventede dagen med stor spænding :o)

Vi fik besøg af 15 børn og 2 voksne fra Julias stue. Børnene er i 3-4 års alder, og mange af dem sover stadig væk om dagen og bruger ble, så de er altså små børn, og så var de så søde... De gik stille og roligt på børneværelset og begyndte at lege/rode med legetøjet. På afstand (fra en voksens højde) virkede de som små flunker, der var i gang med hver sit :o) Det var et sjovt syn, og vi smilede da vi så dagens video i aftes :o)

Bagefter sad børnene i rundkreds på gulvet i stuen og sang fødselsdagssange for Julia, og hun fik fine hjemmelavede gaver - 2 små malerier og et hæfte med tegninger fra hendes veninder (piger på 4 år, hun leger sammen med).

Så blev der spist lækker frokost, og derefter kage og frugt, og der blev også leget lidt mere i mellemtiden...

Da gæsterne gik, var fødselsdagsbarnet meget tilfreds og også træt... :o)torsdag den 15. november 2012

Frakke til Baby Born dukkeDa mit tidligere projekt, som skulle være en overraskelse til Julias fødselsdag, blev afsløret undervejs, skulle jeg tænke på noget nyt. Hun leger gerne med sin Baby Born dukke, og jeg ved at farmor har købt en kjole til dukken. Så fik jeg en ide om at dukken også skulle have en frakke. 

Mønstret fandt jeg i en bog på biblioteket, og tilføjede selv hæklede detaljer. Stoffet og knapper er genbrug, jeg havde liggende.

Frakken er blevet lidt skæv, men jeg kan alligevel godt lide den. Det var så hyggeligt at sy den! Helt som den gang da jeg selv legede med dukker ;o)

Håber at Julia bliver glad når hun åbner pakken i dag! :o)

onsdag den 14. november 2012

Små detaljer


De sidste et par dage har jeg "leget" med disse små dele. Hvad det bliver til - det kan du måske gætte? ;o)

tirsdag den 13. november 2012

Cupcakes ophæng # 2


Den anden udgave af cupcakes ophæng blev sat på væggen. Den består af 7 forskellige cupcakes. Faktisk er det sådan, at man selv kan bestemme hvor mange af de enkelte cupcakes skal kædes sammen, og hvordan de skal hænge. Synes, at der er mange muligheder. Hvis du f. eks. hænger en kæde af 3-4 cupcakes i vinduet, kan de drejer sig frit og det er så også muligt at se deres farverige bagside :o)

Tips: Lav stropperne lidt længere (efterlad omkring 15-20 cm garn), så bliver det derefter nemmere at variere hvordan de skal hænge.

mandag den 12. november 2012

Cupcakes ophæng # 1

Så blev jeg færdig med alle de huller (eller nogle af dem :o), og er klar til vise resultatet :o) Jeg kan nu afsløre at det var cupcakes til ophæng jeg var i gang med :o) Det blev til 2 slags ophæng, som jeg må viser i to indlæg.For et par måneder siden har jeg købt et reststykke af voksdug med cupcakes. Cupcakes blev klippet, lagt sammen med stykkerne fra... Søstrene Grenes tasker :o) De er så farverige og kan pynte på mange ting ;o) Så blev hullerne lavet i kanterne, og hæklet i med garn i forskellige farver... Du kan for resten finde en DIY her hos Kirkesjov ;o)

søndag den 11. november 2012

Hemmelige gaver til guldbryllup

I dag er vi til svigerforældrenes guldbryllup. Og se lige hvilke overraskelser børnene har lavet til dem - jeg ved ikke engang selv hvad der ligger i kuverterne... ;o) Men synes at det er sjovt at se deres første "skriverier" :o)


Martin har bare spurgt om hjælp til at skrive "til" og "fra" på konvolutten. Der skulle ikke bare stå "Til farmor", men "Til min farmor Anne Marie"! Ja, så måtte han selv skrive den lange tekst... :o) Han blev dog slet ikke træt af det, selv om det tog nogen tid for ham, så ville han også skrive "Jeg elsker dig, farmor!"... :o)))


Julia nøjedes med sit navn. Det plejer hun at skrive fra højre til venstre, og derfor var der lidt "forvirring" ved de første bogstaver. Så rettede jeg hende, og resten blev skrevet fra venstre til højre :o)

fredag den 9. november 2012

Mange huller...


Dette projekt har været på min venteliste i et par måneder, men nu kunne jeg bare ikke skubbe det til side længere. Det skulle bar være NU! :o) Så jeg sidder og klipper hullerne på livet løs... Resultatet kan I se lidt senere. Jeg har lagt stykkerne med bagsiderne opad, men tror at I nok kan gætte hvad det er ;o) Der er dog en lille overraskelse på forstykkerne ;o)

tirsdag den 6. november 2012

DIY - Hæklede havdyr


Jeg vil nu dele hækleopskriften på de havdyr, som jeg har lavet til barnevognskæden. Synes, at man kan bruge figurerne til forskellige ting. Det kunne f. eks. være:

1. Man kan naturlighvis lave en barnevognskæde, ligesom jeg har gjort.
2. Man kan lave dem enkeltvis som ophæng til barnevogn eller babyseng (hækl dem større ved at bruge tykkere garn og passende hæklenål).
3. Man kan lave en uro til børneværelse.

Har du andre ideer til, hvad man kan lave med disse dyr, vil jeg meget gerne høre om det - så skriv bare en kommentar! ;o)

Inspirationen blev hentet i et udenlandsk blad (jeg har kopi af siderne), som jeg har oversat og nogle steder gættede mig til :o) Og så blev opskriften tilpasset flere steder ;o)

Materialer: garnrester i følgende farver: lys lilla, orange, gul, hvid og en smule sort til fiskens øjne, pladevat/polyester til fyld, hæklenål nr. 2,5, stor synål.

Indtagninger: Ved indtagninger springer jeg 1 maske over, men der kan også hækles 2 masker sammen.

Forkortelser:

m - maske
MR - magisk ring
lm - luftmaske
fm - fastmaske
stm - stangmaske

Der hækles rund uden ekstra masker i starten og slutningen af rækker.

Vandmand:
Der hækles 5 separate dele med garn i lys lilla farve. Delene syes og hækles sammen til sidst.

Hovedet:
1. række: 6 fm i MR = 6 m
2. række: 2 fm i hver m = 12 m
3. række: *2 fm i den første m, 1 fm*, gentag mellem ** hele rækken = 18 m
4. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 2 m*, gentag mellem ** hele rækken = 24 m
5. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 3 m*, gentag mellem ** hele rækken = 30 m
6.-10. rækker: 1 fm i hver m = 30 m
Bryd garnet. Broder en stjerne på toppen med gul garn.

Spiral-ben (3 stk.):
1. ben: slå 21 lm, derefter hækl 3 stm i hver m - begynd fra den 4. m fra hæklenålen, bryd garnet.
2. ben: slå 18 lm, derefter hækl 3 stm i hver m - begynd fra den 4. m fra hæklenålen, bryd garnet.
1. ben: slå 15 lm, derefter hækl 3 stm i hver m - begynd fra den 4. m fra hæklenålen, bryd garnet.

Bund:
1. række: 6 fm i MR = 6 m
2. række: 2 fm i hver m = 12 m
3. række: *2 fm i den første m, 1 fm*, gentag mellem ** hele rækken = 18 m
4. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 2 m*, gentag mellem ** hele rækken = 24 m
5. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 3 m*, gentag mellem ** hele rækken = 30 m
Bryd garnet.

Sy spiral-benene til bunden. Læg hovedet og bunden sammen og hækl dem sammen - 3 lm, derefter hækl 3 stm i hver m igennem maskerne i hovedet og bunden. Fyld vandmanden med polyester lige før du har hæklet hele vejen rund. Bryd garnet og hæft enderne.


Søstjerne:
Hækles med orange garn. 
1. række: 6 fm i MR = 6 m
2.-7. rækker: 2 fm i den første m, 1 fm i hver m til slutningen af rækken = 12 m
Bryd garnet - du har den første stjernespids. Hækl efter samme beskrivelse 5 stjernespidser i alt, men bryd ikke garnet til sidst og fortsæt med at hækle det midterste af stjernen.

1. række: 1 fm i hver m - hækl 6 m fra hver stjernespids = 30 m
2. række: *1 fm i 2 m sammen (se tips om indtagninger), 1 fm i hver af de næste 2 m, 1 fm i 2 m sammen*, gentag mellem ** hele rækken = 20 m
3. række: hækl 1 fm i 2 m sammen hele rækken = 10 m
4. række: hækl 1 fm i 2 m sammen hele rækken = 5 m
Bryd garnet. Broder en stjerne med gul garn.

Nu hækles der det midterste på bagsiden af stjernen.
1. række: *1 fm i hver af de 6 m fra en stjernespids, 1 fm imellem stjernespidserne*, gentag mellem ** hele rækken = 35 m
2. række: *1 fm i 2 m sammen, 1 fm i hver af de næste 3 m, 1 fm i 2 m sammen*, gentag mellem ** hele rækken = 25 m
3. række: *1 fm i 2 m sammen, 1 fm, 1 fm i 2 m sammen*, gentag mellem ** hele rækken = 15 m
Fyld stjernen med polyester.
4. og 5. rækker: hækl 1 fm i 2 m sammen hele rækken =4 m
Bryd garnet. Broder en stjerne med gul garn.

Fisk:
Hækles i gul garn.
1. række: 6 fm i MR = 6 m
2. række: *2 fm i den første m, 1 fm i den næste m*, gentag mellem ** hele rækken = 9 m
3. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 2 m*, gentag mellem ** hele rækken = 12 m
4. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 3 m*, gentag mellem ** hele rækken = 15 m
5. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 4 m*, gentag mellem ** hele rækken = 18 m
6. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 5 m*, gentag mellem ** hele rækken = 21 m
7. række: *2 fm i den første m, 1 fm i hver af de næste 6 m*, gentag mellem ** hele rækken = 24 m
8.-12. rækker: 1 fm i hver m = 24 m
13. række: *1 fm i 2 m sammen, 1 fm i hver af de næste 2 m*, gentag mellem ** hele rækken = 18 m
14. række: 1 fm i hver m = 18 m
15. række: *1 fm i 2 m sammen, 1 fm i næste m*, gentag mellem ** hele rækken = 12 m
16.-17. rækker: 1 fm i hver m = 12 m
Skift til garn i lys lilla farve og hækl hælefinne - 3 lm, derefter 3 stm i hver m. Bryd garnet og hæft enderne.

Hækl rygfinne med garn i lys lilla farve i maskerne på ryggen:
3 lm, 1 stm i samme m, 3 stm i næste m, 2 stm i næste m
Bryd garnet og hæft enderne.

Hækl brystfinne med garn i lys lilla farve i maskerne i bunden af fisken:
3 lm, 2 stm i samme m, 3 stm i næste m
Bryd garnet og hæft enderne. 

Broder øjne med sort garn og skaller med orange garn. 

Hækl 2 finner med hvidt garn i maskerne under øjnene - 3 lm, derefter hækl 2 stm i samme m, bryd garnet og hæft enderne.

Fyld fisken med polyester og sy sammen åbningen ved hælefinnen.
mandag den 5. november 2012

Deja-vu

Min fødselsdag i oktober har vi fejret med en weekendtur til smukke Aarhus - noget jeg ønskede mig. Jeg har været i Aarhus for mange år siden, og da vi ikke har nogen familie/venner eller andre relationer til byen, kommer vi der aldrig. Men der er bestemt mange spændende ting og steder at opleve, og der er simpelt hen så dejligt og hyggeligt i byens centrum.

Da vi gik rundt i byens centrum, fik jeg en deja-vu fornemmelse over nogle bybilleder... Se selv - synes du ikke at de billeder minder om hinanden? Billederne til venstre er fra vores sommertur til Hamburg, mens billederne til højre er fra Aarhus...

Rådhustårne

Moderne hotelbygninger

fredag den 2. november 2012

Hæklede rugbrødsmadder


Jeg ville lave en overraskelse til Julias fødselsdag, som er om 2 uger. Men da jeg var i gang med det brune garn, spurgte hun mig om jeg hæklede "rugbrøder"... :o) Og så startede den sædvanlige snak imellem børnene - Martin skulle også have et stykke, og så fik jeg "en liste" over de ting, der skulle være på: spegepølse, æg, ost, leverpostej, laks... :o) Det er bare det pålæg, de elsker at finde i sin madkasse :o)

Jeg tog dog udgangspunkt i det garn, jeg allerede havde. Rugbrødsskiver er lavet efter Lottes opskrift, mens pålægget - leverpostej med agurkeskiver, ost, skiver af peberfrugter og salat - er hæklet ud fra det, jeg så på billeder rundt omkring på nettet.

Velbekomme! :o)

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...