torsdag den 21. februar 2013

Hvordan linker man fra sin blog

Jeg har også stået over for dette spørgsmål for nogen tid siden, da jeg for første gang skulle deltage i en Give Away og linke til den fra min blog. Heldigvis fik jeg hjælp ved at spørge andre erfarne bloggere, og ved at læse om løsningen på nettet.

I dag bruger jeg mange forskellige slags links, når jeg blogger. Jeg opretter links via tekster og billeder. Min tanke er at det kunne være rart for andre at finde svar på deres spørgsmål ét sted. Så derfor har jeg skrevet dette indlæg, hvor alt det omkring links er sat i et system.

Indlægget blev skrevet for lang tid siden, men jeg manglede at lave billeder til det. Så nu er de lavet...

Link via tekst i indlægget

Nogle gange, når man skriver et indlæg, har man brug for at henvise til f. eks. en DIY hos en anden blogger, som man har brugt som vejledning til at lave noget krea, eller man vil henvise til et af sine tidligere indlæg. Denne slags links kæder man til teksten i indlægget, eller faktisk nogle ord i indlægget, således at man bliver ført til den anden blog/det andet indlæg ved at trykke på disse ord. Ordene med links har en anden farve end resten af teksten, og farven kan du selv definere under brugeindstillinger. 

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:
 • Gem webadressen: Gå på den blog eller det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse.
 • Vælg tekst til linket: Skriv tekst/ord i indlægget, som linket skal kædes til, marker dem og tryk på "Link" i menulinjen til indlægget.
 • Rediger link: I det pop-up vindue, der nu er kommet på skærmen, placer markøren i "Webadressen"-linje og tryk Ctrl+V for at indsætte adressen, der tidligere blev kopieret i computers hukommelse. Vælg evt. om linket skal åbnes i et nyt vindue - sæt flueben i "Åbn dette link i et nyt vindue". Tryk OK nederst i pop-up vinduet.Du kan altid rette indstillinger til det oprettede link - du skal blot trykke på linket med venstre museknap, så der kommer en menulinje under linket. I denne menulinje vælg "Rediger" og foretag ændringer i pop-up vinduet som ovenfor. Link via et billede i sidebaren

Denne slags links bruges ofte til at linke til en giveaway, men man kan også placere et af egne billeder i sidebaren på bloggen og linke fra dem til nogle bestemte indlæg fra tidligere, som f. eks. DIY-indlæg. Dette fører til at en besøgende på din blog kan ved at klikke på billedet komme videre til indlægget (giveaway-indlæg hos en anden blogger eller dit eget indlæg).

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:
 • Gem webadressen: Gå til det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse. 
 • Gem billedet: Tryk på billedet af en giveaway med venstre museknap - billedet kommer nu på skærmen i en stor sort kasse. Peg med musen på billedet og tryk på højre museknap. Vælg "Gem billedet som..." i det pop-up vindue, der er kommet på skærmen, og vælg placering for billedet på din computer.
 • Opret ny gadget med billede: Gå ind Blogger-brugerflade, under menupunkt "Layout" vælg "Tilføj en gadget" i sidebaren af bloggen. På liste med gadgets vælg "Billede". 
 • Konfigurer gadget: Skriv evt. titel (vil stå over billedet på bloggen), tekst til billedet (vil stå under billedet på bloggen). Indsæt den gemte webadresse ved at trykke Ctrl+V. Vælg billedet, der er gemt på din computer. Tryk OK nederst i pop-up vinduet.
 • Flyt gadget: Træk gadgetten med musen til den ønskede placering i sidebaren på bloggen. Gem derefter opstilling ved at trykke på knappen "Gem opstilling" øverst til højre.Link via et billede i indlægget

Denne slags links bruges som alternativ til links via tekst. Vil du indsætte i dit indlæg et billede, som tidligere blev brugt til et bestemt indlæg, f. eks. giveaway-billede fra giveaway-indlæg eller billedet fra DIY-indlæg, kan du godt oprette et link via selve billedet og variere lidt. Det er også nemmere for en læser at komme videre via denne slags links, da det er nemmere at ramme billedet med musen end tekst-link.

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:

 • Gem webadressen: Gå på den blog eller det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse.
 • Indsæt billedet i indlægget: Placer markøren der, hvor billedet skal indsættes, tryk på "Indsæt billede" i menulinjen til indlægget, og vælg et billede fra din computer. 
 • Ret billede: Tryk på billedet med venstre museknap så det bliver markeret mørkt og der kommer en menulinje til billedet. Ret billedets størrelse og centrering.
 • Rediger link: I billedets menu-linje vælg "Rediger link". I det pop-up vindue, der nu er kommet på skærmen, placer markøren i "Webadressen"-linje og tryk Ctrl+V for at indsætte adressen, der tidligere blev kopieret i computers hukommelse. Vælg evt. om linket skal åbnes i et nyt vindue - sæt flueben i "Åbn dette link i et nyt vindue". Tryk OK nederst i pop-up vinduet.


2 kommentarer:

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...