fredag den 5. april 2013

Esbjerg set fra fugleperspektiv


I påskeferien har vi besøgt et af Esbjergs vartegn - Vandtårnet. Det var ikke første gang, vi var på toppen af den, men det er så fascinerende at se byen oppefra!Øst: Udsigten over Havnegade. Til højre er der Musikhuset og Teatersal. Vejen, der går til venstre på tværs af Havnegade (ved den hvide bil), er begyndelse på Torvegade. Den brune bygning på hjørnet er en gammel historisk bygning, der i dag huser KPMG. Længere nede langs Havnegade er det beboelsesejendomme med lejligheder. Lige ud i horisontlinjen kan man se Forbrændingsanlæg, som er bygget for nogle år siden. Den har en anderledes design og er faktisk ikke så dårlig at kigge på ;o)Nord: Det lyse bygning længere nede til venstre er en af byens ældste og markante ejendomme med navnet Axelborg. Bygningen med hvide tern til højre for Axelborg er Sydbank. Imellem de to bygninger ligger Kirkegade. Bag Sydbanks bygning ligger Kongengsgade (Gågade). Bag Axelborg kan man svagt se sort trekant - tårnet af Vor Frelsers Kirke. Det er her vores børn blev døbt, og her kommer vi til gudstjenester til Jul :o)Vest: Den anden del af Havnegade til højre, og begyndelse af Kirkegade i det første kryds ved den runde bygning. I den lyse runde bygning har vi boet for tre år siden, på 1. sal med vinduer ud mod Kirkegade (dem kan man ikke se på billedet). Den slangebøjede vej i midten er Hulvejen. Det er lidt svært at se det på billedet, men landskabet går ned det sted, så Hulvejen er ret svær at cykle på :o) Den bliver også tit brugt ved forskellige cykelløb. Bygningen yderst til venstre er Havneadministration - endnu en flot historisk bygning, der er blevet sat i stand for nogle år siden. De to store hvide siloer for Valsemøllen er nemme at få øje på, og de hvide bygninger bag krydset Havnegade/Hulvejen er Valsemøllens administration. Længere fremme er der Blue Water bygninger - det hvide tårn med kompas på og den lange hvide tag med firmaets navn på.Syd: Udsigt over en del af Esbjerg Havn samt Esbjerg Kraftværk.

4 kommentarer:

 1. Sjovt at se noget velkendt ovenfra..
  For det er lige præcis der i havnegade jeg altid parkerer når jeg er på job i Esbjerg..
  Mine kunder er Føtex og de 2 matasér i Kongensgade, så rigtig god gåafstand derfra..
  Tak for kigget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt at du kender til midtbyen - det regnede jeg ikke med. Så er det da mere spændende at se billeder af byen og kunne genkende en masse :)

   Slet
 2. Selvom jeg nu har boet i Esbjerg i over 10 år har jeg aldrig været der oppe, det kunne være jeg skulle overveje det. Tak for inspirationen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er flere gange om året, hvor der er gratis at komme ind i Vandtårnet. Ellers koster det 20 kr - et beløb, man kan klare ;)

   Slet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...