torsdag den 19. september 2013

Udkantsdanmark


I forbindelse med mit arbejde kommer jeg til forskellige steder rundt i Danmark, og nogle gange kommer jeg helt ud til "kanterne" - det, der bliver kaldt Udkantsdanmark. Jeg arbejder også i Udkantsdanmark (i Skærbæk), og jeg bor også i Udkantsdanmark (nogle mener, at Esbjerg hører til den kategori)...

Det er noget, vi på arbejde smiler til. For når man hører ordet "Udkantsdanmark", forestiller man sig noget i forfald, intet liv osv., men i virkeligheden ser vi noget andet - spændende og engagerede mennesker, stærke lokalsamfund, smuk natur og ingen forfald (eller i hvert fald for det meste). Så alt i alt får man nogle gode indtryk.

En del af det er naturoplevelser. Det er snart i et år jeg har kørt på landevejene i forbindelse med mit arbejde, og jeg har nydt at se hvordan landskabet forandrede sig i takt med årstiderne.

I dag har jeg været i Højer, og kørte vejen langs kysten. Virkelig smukt - havet på en side, markerne på anden side, blå uendelig himmel, og lige så uendelig vej, hvor man næsten er alene. Vejen går også gennem mange små/meget små landsbyer med kirker helt ude ved havet og gamle kroer ved vejen... Hver gang jeg kører den rute, tænker jeg på at man kan tage mange flotte billeder. Men tror alligevel ikke, at billederne kan rumme al charme, der er i denne Udkantsdanmark ;o)

4 kommentarer:

 1. Super godt billede - og ja helt enig der er bare så flot på den egn - jeg bor i den modsatte ende af landet, men min mand og jeg har flere gange været på cykelferie. Vi har taget toget til Esbjergog så cyklet nedad langs digerne og fårene med bl.a overnatning på Ballum Slusekro, og derfra cyklet hjem via Als og Fyn. Også fantastisk at opleve sort sol omkring Skærbæk. Go' aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en super ide til en aktiv ferie! Ved naturligvis godt om sort sol, og der var mange afgange fra Skærbæk i september for at se denne fænomen, men har ikke set det selv. Og så ville sige om Ballum - der er så mange af dem! :o) Synes at det er charmerende i sig selv at der er så mange små Ballum-byer :o)

   Slet
 2. Jeg tænker ofte at det er en fordel at alle ikke ELSKER udkantsdanmark - for så ville her slet ikke være så skønt her ovre vest på.

  SvarSlet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...