tirsdag den 26. februar 2013

Martins kager

Det er efterhånden en del kager jeg har vist her på bloggen, og her kommer et par stykker til :o) I weekenden har vi fejret Martin, som blev 6 år, og her er hans kager :o)

Vandbakkelseskagemand er lavet af en bager

Citronkage kagedreng og kagepige er lavet af farmor

lørdag den 23. februar 2013

Grinebidder Martin

I disse dage har jeg blandede følelser. I morgen bliver Martin 6 år. Også i morgen kunne min far blive 75... Martin blev nemlig født på min fars fødselsdag. Jeg er glad sammen med Martin, men tænker også på min far, som ikke er her mere...

Jeg har dog ikke så meget tid til triste tanker, da Martin skal fejres både i dag og i morgen - med legekammerater og familie - og mange ting skal styres og være på plads... 

Det er lidt utroligt at tænke på de 6 år, der er gået siden Martin blev født, og den forandring, han har været igennem - fra en lille baby til et skolebarn... Der var mange gode og sjove oplevelser med ham, lille Martin, og her er en af dem, fra den gang han var helt lille ;o)

Videoen blev optaget under frokost, hvor Martin fik rugbrød med makrel til. Pludseligt begyndte han at grine, og han grinte af at jeg skrabbede med gaflen på bunden af makreldåsen :o) Så skyndte jeg mig til at sætte videokameraet i gang...


God weekend til Jer alle!torsdag den 21. februar 2013

Hvordan linker man fra sin blog

Jeg har også stået over for dette spørgsmål for nogen tid siden, da jeg for første gang skulle deltage i en Give Away og linke til den fra min blog. Heldigvis fik jeg hjælp ved at spørge andre erfarne bloggere, og ved at læse om løsningen på nettet.

I dag bruger jeg mange forskellige slags links, når jeg blogger. Jeg opretter links via tekster og billeder. Min tanke er at det kunne være rart for andre at finde svar på deres spørgsmål ét sted. Så derfor har jeg skrevet dette indlæg, hvor alt det omkring links er sat i et system.

Indlægget blev skrevet for lang tid siden, men jeg manglede at lave billeder til det. Så nu er de lavet...

Link via tekst i indlægget

Nogle gange, når man skriver et indlæg, har man brug for at henvise til f. eks. en DIY hos en anden blogger, som man har brugt som vejledning til at lave noget krea, eller man vil henvise til et af sine tidligere indlæg. Denne slags links kæder man til teksten i indlægget, eller faktisk nogle ord i indlægget, således at man bliver ført til den anden blog/det andet indlæg ved at trykke på disse ord. Ordene med links har en anden farve end resten af teksten, og farven kan du selv definere under brugeindstillinger. 

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:
 • Gem webadressen: Gå på den blog eller det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse.
 • Vælg tekst til linket: Skriv tekst/ord i indlægget, som linket skal kædes til, marker dem og tryk på "Link" i menulinjen til indlægget.
 • Rediger link: I det pop-up vindue, der nu er kommet på skærmen, placer markøren i "Webadressen"-linje og tryk Ctrl+V for at indsætte adressen, der tidligere blev kopieret i computers hukommelse. Vælg evt. om linket skal åbnes i et nyt vindue - sæt flueben i "Åbn dette link i et nyt vindue". Tryk OK nederst i pop-up vinduet.Du kan altid rette indstillinger til det oprettede link - du skal blot trykke på linket med venstre museknap, så der kommer en menulinje under linket. I denne menulinje vælg "Rediger" og foretag ændringer i pop-up vinduet som ovenfor. Link via et billede i sidebaren

Denne slags links bruges ofte til at linke til en giveaway, men man kan også placere et af egne billeder i sidebaren på bloggen og linke fra dem til nogle bestemte indlæg fra tidligere, som f. eks. DIY-indlæg. Dette fører til at en besøgende på din blog kan ved at klikke på billedet komme videre til indlægget (giveaway-indlæg hos en anden blogger eller dit eget indlæg).

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:
 • Gem webadressen: Gå til det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse. 
 • Gem billedet: Tryk på billedet af en giveaway med venstre museknap - billedet kommer nu på skærmen i en stor sort kasse. Peg med musen på billedet og tryk på højre museknap. Vælg "Gem billedet som..." i det pop-up vindue, der er kommet på skærmen, og vælg placering for billedet på din computer.
 • Opret ny gadget med billede: Gå ind Blogger-brugerflade, under menupunkt "Layout" vælg "Tilføj en gadget" i sidebaren af bloggen. På liste med gadgets vælg "Billede". 
 • Konfigurer gadget: Skriv evt. titel (vil stå over billedet på bloggen), tekst til billedet (vil stå under billedet på bloggen). Indsæt den gemte webadresse ved at trykke Ctrl+V. Vælg billedet, der er gemt på din computer. Tryk OK nederst i pop-up vinduet.
 • Flyt gadget: Træk gadgetten med musen til den ønskede placering i sidebaren på bloggen. Gem derefter opstilling ved at trykke på knappen "Gem opstilling" øverst til højre.Link via et billede i indlægget

Denne slags links bruges som alternativ til links via tekst. Vil du indsætte i dit indlæg et billede, som tidligere blev brugt til et bestemt indlæg, f. eks. giveaway-billede fra giveaway-indlæg eller billedet fra DIY-indlæg, kan du godt oprette et link via selve billedet og variere lidt. Det er også nemmere for en læser at komme videre via denne slags links, da det er nemmere at ramme billedet med musen end tekst-link.

Fremgangsmåden for at oprette linket er følgende:

 • Gem webadressen: Gå på den blog eller det bestemte indlæg, du vil linke til, marker adressen i adresselinjen og tryk på Ctrl+C - adressen bliver gemt i computers hukommelse.
 • Indsæt billedet i indlægget: Placer markøren der, hvor billedet skal indsættes, tryk på "Indsæt billede" i menulinjen til indlægget, og vælg et billede fra din computer. 
 • Ret billede: Tryk på billedet med venstre museknap så det bliver markeret mørkt og der kommer en menulinje til billedet. Ret billedets størrelse og centrering.
 • Rediger link: I billedets menu-linje vælg "Rediger link". I det pop-up vindue, der nu er kommet på skærmen, placer markøren i "Webadressen"-linje og tryk Ctrl+V for at indsætte adressen, der tidligere blev kopieret i computers hukommelse. Vælg evt. om linket skal åbnes i et nyt vindue - sæt flueben i "Åbn dette link i et nyt vindue". Tryk OK nederst i pop-up vinduet.


tirsdag den 19. februar 2013

Friske forsyninger i friske farver


Min indre samler har igen været på spil ;o) Og igen ved synet af bomuldsgarn 8/8 kunne jeg ikke holde mig tilbage... :o))

lørdag den 16. februar 2013

Forårsfornemmelser


I denne uge blev det en del lysere om morgenen mens jeg kørte på arbejdet, og også betydeligt lysere da jeg kom hjem... Endelig kan man tage billeder i dagslys :o))

Blomstrene har jeg fået af mine svigerforældre, da de besøgte os i begyndelsen af ugen... :o)

torsdag den 14. februar 2013

Hjerte til min Valentin

Det er ikke så tit efter min mening vi kommer med kærlighedserklæringer til vores nærmeste. Det er som om vi nogle gange drukner i dagligdagen, mens livet består af små øjeblikke... Dejligt at vi har Valentinsdag, som er oplagt til at fortælle om sine følelser...

I denne anledning har jeg lavet et hjerte - I får lov til at se forsiden, mens bagsiden og hvad jeg skrev på den bliver mellem mig og min Valentin ;o) 


Kortet er lavet efter denne diy. Jeg har brugt et almindeligt kort til hjertet, ellers er det lavet efter forklaringen i diy. Behøver jeg at sige at man kan bruge opskriften til forskellige ting - guirlande, ophæng, kort, gavemærker osv?.. :o)

God Valentins dag til Jer! Og husk at nyde de små øjeblikke!..


tirsdag den 12. februar 2013

Når genbrug bliver til... legetøj!

For et par uger siden havde Martins stue i bhv et projekt, hvor de lavede ting af brugt indpakning (noget i stil med Art Attack fra Disney Junior). Disse to har Martin "designet" selv - prøv at gætte hvad det er... :o)  På det øverste billede er det et skib, mens på det nederste billede er det en robot... :o)) Martin har leget og hygget sig en del med sit nye legetøj, og især robotten var han meget glad for... :o) 

Behøver man virkeligt noget dyrt legetøj?...

torsdag den 7. februar 2013

DIY - Stivelse af hæklede ting med kartoffelmel

Da jeg skulle lave mine hæklede kirsebær, ville jeg også have stilken og bladet stivet. Jeg har aldrig gjort det før og kender ikke opskriften... Min svigemor kom med et godt råd, som blev afprøvet og endda med succes ;o)

Opskriften i hovedtræk er at man først blander kartoffelmel med koldt vand, og derefter tilsætter varmt vand under omrøring.

Jeg har blandet 1 spiseske kartoffelmel med 1/2-3/4 glas koldt vand, og tilsat derefter små portioner af varmt vand, der lige er blevet kogt i el-kedel. Det er vigtigt at røre i opløsningen hele tiden, mens du tilsætter varmt vand, da det kan blive "kogt" for meget, til der er klumper i. Og så mister kartoffelmel sine klistre egenskaber ved kogepunktet. 

I starten er opløsningen mat og hvid, og så bliver den mere gennemsigtig og klar undervejs mens man blander det med varmt vand. Konsistensen af den færdige opløsning skal ligne lidt tynd rødgrød eller tapetklister.

I mit "eksperiment" blev 1 spiseske kartoffelmel til næsten 1 liter klister, så der var sikkert nok til mange ting. Jeg skulle dog bruge et par dråber til mine kirsebær... :o)

Skyl dine hæklede ting i opløsningen og vrid det op. Lad det tørre på en overflade. 

Man kan også stryge det bagefter, så burde det blive stivet yderlige - det er et råd fra min mor :o) Sådan blev det efter hende gjort i gamle dage med f. eks. hæklede bordløbere. Jeg har dog ikke afprøvet det, da  kirsebær stilke efter min mening blev godt stivet efter kartoffelmel...

OBS! Opdatering: 
Jeg har afprøvet en ny opskrift på stivelse - læs opskriften og forklaringen HER
God arbejdslyst! ;o)


tirsdag den 5. februar 2013

Gruppebilleder af vores lille familieHver gang vi henter børnene i børnehaven, henter vi også 1-3 tegninger med hjem - tror at de fleste af jer nok kan genkende det :o) Mange af tegninger ligner et forsøg, men en gang imellem kommer der noget spændende...


Det var først Martin, der sidste år begyndte at tegne os fire, og snart efter var også Julia i gang med det. Synes at det er sjovt at de har så forskellige stil og syn af os :o) Martin tegner mest firkanter og lige streger, mens Julias tegninger er med bløde linjer og cirkler. Det er også sjovt at børnene altid forklarer detaljer på tegninger, for hvem ellers kunne gætte hvem er hvem... :o)) Det har jeg så skrevet ned, så er der ingen gætteri i fremtiden :o)

Da Julia for nylig kom med en ny tegning af os fire, tog jeg de ældre tegninger frem, og kunne ikke lade være med at smile... :o))

fredag den 1. februar 2013

Mine remser

Jeg har fået lavet mine egne remser :o)) Det er dog ikke nogen almindelige remser - de består af en række tal, der kører rundt i hovedet mens jeg hækler...

Her er et par eksempler. Den første remse lyder sådan her:
6
12
18
24
30

Eller en anden remse:
2
2 - 1
2 - 2
2 - 3

Du er nok forvirret når du læser det her, så må jeg hellere forklare. Det er simpelten hækleopskrifter, der er blevet til remser! :o) Jeg hækler mange ting, der starter med en cirkel. Den første remse er antal masker i hver omgang, mens den anden remse er udtagninger og almindelige masker i hver omgang... Virker det lidt kompliceret? :o)

Jeg må nok indrømme at jeg har matematisk hjerne, og så hækler jeg meget i øjeblikket, så alle tal fra hækleopskrifterne har sat sig på en bestemt plads i mit hoved. Det kører næsten per automatik, og hvis jeg laver en fejl, bliver den hurtigt opdaget ved hjælp af mine remser ;o)

Er jeg lidt skør? Måske - men kun en lille smule ;o)

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...