fredag den 30. maj 2014

Bloghjælp - Redigér din læseliste i Google Friends Connect

Jeg blev spurgt om hjælp til hvordan man redigerer sin læseliste eller rettere afmelder sig som fast læser på de forskellige blogs. Så her kommer en lille vejledning.

Når du logger på Google og åbner derefter Blogger, får du på skærmen din læseliste i Google Friends Connect (GFC). I venstre side er der selve listen med alle de blogs, hvor du er tilmeldt som fast læser, mens i højre side/midten er der de sidste nye posts fra din læseliste.

Man kan redigere sin læseliste på to måder: 1) på hver enkelt blog og 2) på flere blogs på én gang. Til at illustrere fremgangsmåden har jeg brugt billeder af GFC-gadget fra en tilfældig blog.

Fremgangsmåden ved den første måde:


Åbn en blog og find GFC-gadget. Klik på "Tilmeld dig dette website" og log på som du plejer.

Dit profilbillede og navn kommer øverst over gadget. Klik på "Indstillinger" ved dit navn.

I den rullemenu, der nu kom frem, vælg "Indstillinger for website".


I det nye pop-up vindue klik på "Afmeld mig som fast læser af dette website".
Fremgangsmåden ved den anden måde:

Gå på en blog med GFC-gadget og følg fremgangsmåden som for den første måde.


På det sidste pop-up vindue vælg "Websites, du er tilmeldt" i venstre side.

Nu får du listen med alle de blogs, du er tilmeldt via GFC. Klik på "afmeld som fast læser" ved de blogs, du ikke længere ønsker at være tilmeldt. 
Det kan dog godt være, at din blogliste er så lang at ikke hele listen kan være i vinduets størrelse, selv om du har rullet den ned (der er vist begrænset antal linjer i pop-up vinduet). Men så snart du sletter nogle blogs fra listen, vil der være plads til flere.

OBS: Den første måde er relevant hvis du skal redigere en eller et par blogs. Du kan dog ikke bruge denne måde på en lukket blog, da du ville ikke kunne komme ind på den. For at afmelde dig flere blogs på én gang samt på lukkede blogs, brug den anden måde. Dvs. at man logger på GFC-gadget fra en anden blog og redigerer læselisten der fra.


4 kommentarer:

 1. Hej Elena

  De slettede blogs... eller dem der er flyttet, hvordan fjerner man dem fra listen?? Mange steder kan jeg slet ikke komme ind på... og de fylder gevaldigt på listen.
  Fortyder virkelig at jeg ikke med jævne mellemrum har sorteret i dem.
  Håber du kan hjælpe.

  - Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Ingen panik :o) Du kan f. eks. gå på min blog og logge på på GFC-gadget med faste læsere, og følg instrukserne fra dette indlæg, men vælg "Websites, du er tilmeldt" til sidst, så find den blog, der er lukket, på listen og tryk "afmeld som fast læser".
   Vh

   Slet
 2. Fedt, fedt, fedt.. Tusind tak for hjælpen, nu fik jeg ryddet op. Det var hårdt tiltrængt. Jeg synes det er så dejligt at du er så godt til at hjælpe os der ikke helt hat styr på hvordan vi gør. Og ikke mindst, jeg synes du er rigtig god til at forklare det. Så tak, igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for ros, Tanja! Håber at det var nemmere med dette indlæg.

   Slet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...