onsdag den 29. januar 2014

Startpakke Give Away


Denne giveaway har jeg kaldt "Startpakke", men tror at den kan bruges af alle hækle- og strikkeglade sjæle ;o)

Præmien inderholder 3 nøgler bomuldsgarn i flotte efter min mening farver - garnnøglen i midten er merceriseret bomuld, mens to andre nøgler er almindeligt bomuld. Til garnet vedlægger jeg et sæt rundpinde og en hæklenål nr. 3,5. Tror at det er nok til at starte på et mindre projekt ;o)

For at deltage skal du være fast læser hos mig - mulighederne kan du se i bloggens højre sidepanel. Det giver dig 1 lod.

Du kan få ekstra lodder ved:

- at linke til denne giveaway fra din blog (brug gerne billedet fra indlægget) - det giver 3 lodder

- at indsætte min blog på din læseliste på din blog - det giver også 3 lodder

Maksimalt kan der altså opnås 7 lodder.

Skriv i din kommentar hvor mange lodder du deltager med, og hold venligst selv øje med resultatet.

Jeg trækker en vinderlod den 23. februar efter kl. 18.mandag den 27. januar 2014

Far laver krea


Denne gang var det min mand, der viste sin kreativitet. Han og Julia har leget med Hama perler i weekenden, og det blev til denne plade - bare fordi Julia er så sød, sagde han :o)

fredag den 24. januar 2014

Blomster til huen


Min svigerinde er i gang med at lære at hækle. Hendes første projekt er en hue, hvor man hækler fastmasker rund. Hun ønskede hjælp til blomster, og dem har jeg lavet til hende nu. De skulle være flade og ikke ret store, så jeg har bare valgt at bruge min egen opskrift fra bogen. Da garnet til huen er lidt tykkere end det, jeg plejer at bruge, blev blomsterne også lidt større end dem på cupcakes ;o)


onsdag den 22. januar 2014

Hæklelampen


Jeg har længe ønsket mig nogen belysning ved siden af sofaen, og nu har jeg fået det :o) Vi har kigget på mange lamper i juleferien, men jo mere man sætter sig i detaljerne, jo mere man bliver forvirret, og så er det et svært valg til sidst... 

Men nu har jeg valgt denne lampe - jeg kan godt lide design, som er svensk, og så er den praktisk, som er uhyre vigtigt når man vælger ting, der skal bruges og ikke er til pynt. Jeg fik at vide, at en gulvlampe til hækling må højst være 130 cm i højde, så man får lys på sit håndarbejde og ikke i håret. Denne lampe kan justeres to steder, så det er muligt at tilpasse den til forskellige formål.

Nu skal jeg bare hækle løs og slappe af endnu bedre i sofaen ;o)


mandag den 20. januar 2014

Drømmen om forår...


...må vist vente lidt endnu... Imens kan vi selv gøre noget ved stemningen... Jeg har bare købt en blomst... ;o)

Jeg glæder mig alligevel over at det er vintertid nu. Perfekt til hækling/strikning ;o) Og jeg har så mange planer og ideer... ;o)torsdag den 16. januar 2014

Hækletips - Gammelt garn som nyt


Her kommer "en bedstemors opskrift" mere ;o) Du kender sikkert til problematikken, hvis du nogensinde prøvede at optrævle noget strikket eller hæklet. Garnet fra de optrævlede ting er meget krøllet - det er svært at arbejde med, og det nye ting bliver lidt skæve...

Jeg ved ikke hvad du plejer at gøre, men her er en måde, som jeg altid har brugt (jeg strikkede meget da jeg var yngre, og strikkede tit om ;o))

Hæld lidt vand i en gryde og bring det i kog. Et dørslag med garnnøgler i sættes på gryden og dækkes til med et låg. Lad det koge i nogle minutter, så dampen træder helt ind i garnnøglen. Derefter lægges garnnøglen til at tørre.

Simpel, men effektiv måde... ;o)

Læs flere gode råd til hækling under fanen Hækletips.


P.S. Jo tykkere garnnøglen er, jo længere tid skal den ligger i damp.


mandag den 13. januar 2014

Roser


Min weekend var rosernes tegn. Ikke de ægte, men de hæklede rosers. Jeg skulle udvælge garnfarver til roserne, så de blev hæklet i flere udgaver.


Der findes sikkert rigtig mange opskrifter på hæklede roser. Jeg laver i hvert fald en ny variation hver gang, jeg hækler dem. Og det blev også en ny opskrift/variation i denne weekend ;o)

fredag den 10. januar 2014

Hæklede cupcakes på norsk # 2


Sådan vil den norske udgave af min bog se ud. 

Den forventes at udkomme medio januar.

Allerede nu kan bogen købes lige HER  ;o)tirsdag den 7. januar 2014

Garn fra Aldi


Så blev jeg også ramt af Aldi-feberen ;o) Der var tilbudt på bomuldsgarn i deres reklameavis i weekenden - 4 nøgler á 50 g for 39,95 kr. Der var også flere opslag på Facebook, hvor man pralede med køb af billig men så farverig garn fra Aldi. Så jeg kiggede forbi den nærmeste Aldi, og kunne ikke modstå de flotte farver. Så ja, der blev brugt nogle penge, selv om jeg slet ikke mangler noget garn... :o)

Jeg synes dog ikke at garnet er så billig, som nogle mente. Ved nærmere kig på pakken opdager man at der kun er 115 m garn i hvert nøgle, mens det plejer at være 160-170 m i en 50 g nøgle bomuldsgarn. Så ud fra det er prisen ret almindelig... 

Men det er da mystisk at ca. 30 % kortere løbelængde giver den samme vægt... Umiddelbart ligner det andre slags bomuld uden fejl. Så hvad er forklaringen på det er en gåde for mig. Min køkkenvægt er itu, så jeg kan ikke tjekke nøglernes vægt. Men mystisk er det da... :o/

søndag den 5. januar 2014

Vil du anmelde min bog?

Min bog sælges rigtig mange steder på nettet, og på de fleste hjemmesider er der mulighed for læsernes/brugernes anmeldelse og bedømmelse. Men 7 måneder efter bogens udgivelse er der 0 anmeldelser, uanset hvilken hjemmeside man kigger på... :o(

Derfor vil jeg spørge om nogen af jer mine læsere vil anmelde min bog? Har du et par minutter til det, vil jeg være meget taknemmelig!

Man kan google bogens titel og finde salgshjemmesider, eller bare starte på Saxo, som klart er det største sted for salg af bøger på nettet (kig under "Kundernes boganmeldelser af Hæklede cupcakes"). Jeg siger mange tak på forhånd! :o)

onsdag den 1. januar 2014

Velkommen 2014

I går holdt vi vores egen Nytårskur ;o) Hvordan? Man tager bare pænt tøj på, dækker et flot bord og laver lækker mad... Dertil kommer vores lille tradition - jeg og børnene laver en kage sammen og pynter den med årstal. Dagens højdepunkt - festlig middag med Dronningens tale, og årskagen til dessert ;o)

I går var der ingen undtagelser :o) Kagen i år er almindelig lagkage med frugter, mens årstallet er som altid i forskellige slags slik :o)

Håber at I alle havde en forrygende aften i går, og kom godt i det nye år!

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...