lørdag den 31. maj 2014

Bloghjælp - Læseliste som gadget på bloggen (Blogroll)

Til mit tidligere indlæg var der flere, der skrev om Blogroll, så jeg har valgt at skrive et par ord om det. Blogroll er også en læseliste, som er synlig på bloggen. 

Mange bloggere vælge den på bloggen af flere grunde:
  • det siger noget om bloggerens interesser
  • fungerer som reklame for andre blogs samt inspiration til læsere
  • pynter også på bloggen, især hvis man vælger billeder til hvert indlæg
Bogroll har en forbindelse til læselisten via GFC, men i bund og grund er det to forskellige ting, og behøver slet ikke være ens. Man kan importere alle blogs fra læselisten i GFC, man kan også vælger nogle af blogs fra, man kan tilføje en blog bare ved at skrive dens adresse/link.

Her er et par tips til brugen af Blogroll.

Gå under Layout på din blogpanel, find Blogroll-gadget og vælg Rediger.I det nye vindue kan du konfigurere hvordan din blogroll skal se ud: 
  • vælg sortering af indlæg enten i alfabetisk rækkefølge eller senest opdaterede
  • vælg hvor lang din blogroll skal være. Jeg har f. eks. valgt 10 blogs efter Senest opdateret. Det betyder at der kun vises 10 blogs med sidst udgivede indlæg, selv om der er flere blogs på min blogroll. De blogs, som ikke blev opdateret i lang/noget tid, kommer så ikke på af sig selv.
  • vælg de elementer, blogs fra din læselisten skal vises med - bloggens ikon, titlen på indlægget, evt. uddrag fra indlægget, miniature-billede fra indlægget, hvornår det blev opdateret.
  • for at redigere selve listen med blogs klik på Føj til listen.

Her kan du tilføje blogs enten fra lin læseliste i GFC eller bare skrive en blogs webadresse.

For at tilføje blogs fra GFC, sæt flueben ved Blogs, jeg læser fast, og klik derefter på Alle. Alle blogs fra GFC bliver importeret, og vises med et flueben som valgte. Nu kan du redigere listen ved at fjerne flueben. gem ændringer til sidst - klik på Tilføj nederst i vinduet.Husk at gemme alle ændringer ved at klikke på Gem opstilling øverst på Layout side.


fredag den 30. maj 2014

Bloghjælp - Redigér din læseliste i Google Friends Connect

Jeg blev spurgt om hjælp til hvordan man redigerer sin læseliste eller rettere afmelder sig som fast læser på de forskellige blogs. Så her kommer en lille vejledning.

Når du logger på Google og åbner derefter Blogger, får du på skærmen din læseliste i Google Friends Connect (GFC). I venstre side er der selve listen med alle de blogs, hvor du er tilmeldt som fast læser, mens i højre side/midten er der de sidste nye posts fra din læseliste.

Man kan redigere sin læseliste på to måder: 1) på hver enkelt blog og 2) på flere blogs på én gang. Til at illustrere fremgangsmåden har jeg brugt billeder af GFC-gadget fra en tilfældig blog.

Fremgangsmåden ved den første måde:


Åbn en blog og find GFC-gadget. Klik på "Tilmeld dig dette website" og log på som du plejer.

Dit profilbillede og navn kommer øverst over gadget. Klik på "Indstillinger" ved dit navn.

I den rullemenu, der nu kom frem, vælg "Indstillinger for website".


I det nye pop-up vindue klik på "Afmeld mig som fast læser af dette website".
Fremgangsmåden ved den anden måde:

Gå på en blog med GFC-gadget og følg fremgangsmåden som for den første måde.


På det sidste pop-up vindue vælg "Websites, du er tilmeldt" i venstre side.

Nu får du listen med alle de blogs, du er tilmeldt via GFC. Klik på "afmeld som fast læser" ved de blogs, du ikke længere ønsker at være tilmeldt. 
Det kan dog godt være, at din blogliste er så lang at ikke hele listen kan være i vinduets størrelse, selv om du har rullet den ned (der er vist begrænset antal linjer i pop-up vinduet). Men så snart du sletter nogle blogs fra listen, vil der være plads til flere.

OBS: Den første måde er relevant hvis du skal redigere en eller et par blogs. Du kan dog ikke bruge denne måde på en lukket blog, da du ville ikke kunne komme ind på den. For at afmelde dig flere blogs på én gang samt på lukkede blogs, brug den anden måde. Dvs. at man logger på GFC-gadget fra en anden blog og redigerer læselisten der fra.


onsdag den 28. maj 2014

Følger du mig... og følger jeg dig?


Jeg bruger her Lines  overskrift - det beklager jeg over for Line, men det skyldes alene det, at den udtrykker det hele på én gang.

Som jeg skrev tidligere, har jeg haft og har stadig nogle overvejelser omkring min blog og blogging i det hele taget. I sidste uge har jeg kigget lidt nærmere på min læseliste, og til min store undren var der rigtig rigtig mange "døde blogs". Nogle blev lukket helt, mens andre har ikke været fornyet i over et år. Så tiden blev brugt på at afmelde mig som fast læser - og det var ikke lige en hurtig og nem opgave, som det viste sig, men med en masse klik hist og pist...

Jeg tænker på at jeg vil begynde forfra. Jeg vil lære nye blogs at kende og jeg vil tættere på jer, der læser min blog. Derfor vil jeg opfordre jer at lægge en kommentar her under indlægget, så kigger jeg gerne forbi. Derefter vil jeg sammensætte en læseliste, der kan ses på bloggen. 


mandag den 26. maj 2014

Hækling i tog


I weekenden var vi en smut til København, eller rettere til Birkerød, hvor vi skulle på besøg hos familien. Togturen tog tre timer hver vej, og hækling var en gode måde at forkorte den på. Jeg har før prøvet at hækle vimpler på sådan en tur, og valgte det igen denne gang. Opskriften er enkel og "ligger" i hovedet af sig selv, så det er svært at lave en fejl, selv hvis der er mange afbrydelser. Man skal bare sørge for garn i de rigtige farver, og at der er nok af dem til hele turen ;o)


fredag den 23. maj 2014

Blomster var til...


...dukkevogns fluenet :o)
For nyligt fandt jeg i gemmerne en fluenet, som stammer fra en klapvogn, vi havde engang. Fluenettet passede perfekt til Julias dukkevogn, men der manglede alligevel noget pynt på. Jeg har først overvejet at hækle sommerfugle, men Julia ville helst have blomster på. 

Nu har vi en stolt dukkemor, som også er glad for at hendes mor ville lave sådan én for hende og hendes "baby" ;o) Håber at hun hænger lidt endnu ved dukkelege, for dem er jeg selv vild med :o)
tirsdag den 20. maj 2014

Garn bliver til...

Jeg har taget disse garnfarver...


Hokus... Pokus... Krokus...

Så blev de til disse blomster :o)


De lidt større blomster er hæklet efter opskriften fra "Hæklede cupcakes", mens de lidt mindre blomster er en variation heraf. Hvad blomsterne skal bruges til vil jeg afsløre lidt senere, men du er velkommen til at gætte - der er sikkert mange muligheder ;o)


fredag den 16. maj 2014

Den som dræber...

...lysten til at blogge...

De sidste et par uger havde jeg ikke så meget lyst til at lave nogen indlæg. Jeg havde mine egne tanker og bekymringer, en travl periode på arbejde samt en anderledes prioritering i fritiden. Der er dog også nogle andre, rent blogmæssige ting, som har været frustrerende de sidste måneder. 

Af og til læser jeg indlæg om manglende lyst til at blogge og dalende antal kommentarer. Jeg vil ikke klage over antal af kommentarer - dem får jeg og det er fint nok. Jeg forstår også godt at vi alle har nok at se til In Real Life. Og hvis man skulle kommentere i det mindste en del af de hudrevis blogs, hvor man er tilmeldt som fast læser, ville det også optage en del tid. 

Det er kun 24 timer i døgnet, og man må prioritere tingene i det daglige. Tiden ved computeren går ufattelig hurtigt, så man har et dilemma om tiden skal bruges på det eller f. eks. sammen med børnene/familien...Kender I det? Men jeg forsøger alligevel at følge min lyst til at sige noget, og kommentere når jeg har noget at sige...

De sidste et halvt år har jeg kæmpet med spam-kommentarer, som min email Inbox blev bombarderet med. Jeg har skrevet om det på bloggen, og har også kontaktet nogle personligt, da det var helt umuligt med spam fra deres blogs. Lige nu er det faldet til det niveau, som man kan leve med - et par spam-kommentarer om dagen... Men spammere går slet ikke i stå, og i den sidste måned er jeg begynd at få spam fra nogle helt nye blogs...

Der var også en diskussion i forbindelse med, at en blogger har opdaget en kopi-blog med indlæg og billeder fra sin blog. Dem, der fulgte diskussionen, kunne læse en masse forklaringer om linkspamming, phishing og kopi-blogs. Men på trods af alt det er der stadig mange, der tror at spam-kommentarer er en harmløs ting - man sletter dem bare på sin blog... 

Hvad angår konsekvensen for mine kommentarer, så har jeg valgt ikke at kommentere på de blogs, hvor spam kommer fra. I nogle tilfælde har jeg taget en ret drastisk beslutning om at melde mig helt fra bloggen. Det løser intet mht. spam-kommentarer, for de kommer fra gamle indlæg, som jeg allerede har kommenteret. Men jeg synes, at hvis en blogger ikke vil tage det alvorligt, bare fordi man ønsker kommentarer fra personer uden Google-profil, så er det ok at miste "kunder i butikken", dvs. faste læsere...

Mange er jo smuttet til Instagram, hvor kommunikationen foregår på en livlig måde. Sidste sommer har jeg også lavet en profil på Instagram, men der sker i det hele taget ikke en dyt på den. Jeg føler ikke at Instagram er lige mig, desuden kan jeg lide at lave blog og læse hos andre... 

Mine sidste giveaways lignede en fiasko pga. alt for få deltagere. Jeg giver først og fremmest skylden til mig selv - noget har jeg da fejlvurderet. Men jeg kan også se nogle tendenser i Bloglandet, hvor tingene bliver mere og mere kommercielle... Der er efterhånden så mange sponsorerede giveaways, at en præmie med en håndlavet ting eller noget fra gemmerne drukner simpelt hen i det...

Lige nu overvejer jeg hvad jeg kunne gøre anderledes med mine giveaways og min blog i det hele taget... Har du nogen gode input?..

onsdag den 7. maj 2014

MGP-kagenJeg har hæklet denne MGP-kage med sange fra den 1. semifinale i baggrunden. Inspirationen blev hentet på billedet nedenunder - i sidste uge har Ude og Hjemme annonceret et tillæg til denne uges bladnummer med Annemettes kager. Det må være en stor bedrift at bage sådan en kage, men at hækle den - ingen problem ;o)


God Eurovision Music Song Contest uge til Jer alle! :o)

torsdag den 1. maj 2014

Livskvalitetskagen


Skal vi bage? 
Opskriften er enkel, men kræver hårdt arbejde undervejs... 
Resultatet bliver til gengæld rigtig godt...


Grunddejen røres sammen af lige dele
kærlighed
tryghed
tillid
omtanke for andre
glæde ved at være sammen med andre.

Dejen hæves med svulmende livskraft til den rette
sundhedsfylde
fyldes i en grænseløs form og bages ved stærk
hjertevarme.

Kagen fyldes med en blanding af
næstekærlighed
nærsamfundsaktivitet
ansvar
humor
livsglæde
samt et passende mål og udfordringer og opgaver.

Det hele røres sammen under glad sang og musik til et livsindhold,
der ikke kan undgå at virke
sundhedsfremmende,
både for kagespiserne og de mennesker,
du liver iblandt.

Kagen pyntes med tro, håb og endnu mere kærlighed.
Kagen har den forunderlige kraft i sig,
at jo mere man deler ud af den,
jo lettere bliver det at bage en ny.
Spiser man den dagligt, bliver man nok ældre,
efterhånden som tiden går,
men aldrig gammel.


;o)Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...