onsdag den 28. januar 2015

Reminder


På søndag trækker jeg vinder i min give away med retro stofstykker, så husk at deltage, hvis du vil have chancen ;o) For at deltage, skriv din kommentar HER 


søndag den 25. januar 2015

Lige efter bogen

I går besøgte jeg den lokale Søstrene Grene butik, og fik med hjem... disse servietter med kager ;o) Kagen på den første serviet ligner den kage, jeg hæklede til min bog "Hæklede kager og søde sager". Man kan også godt bruge tegningen som skitse til en ny kage ;o)


Der var også servietter med cupcakes, og selvfølgelig skulle jeg have dem med :o) Så nu har jeg servietter til min cupcake-bog og til den kommende kage-bog ;o) 


onsdag den 21. januar 2015

Ostekage med souffletop


Som lovet deler jeg opskriften på ostekage med souffletop :o) Den har jeg indtil videre lavet et par gange, men var utålmodig til at vente på dråbe-effekten komme, så kagen blev spist inden...

Du skal bruge:

Bund             2 dl mel
                    1 tsk bagepulver
                    80 g smør/margarine
                    2 spsk sukker
                    1 æg

Ostelag         500 g flødeost, f.eks. Philadelphia
                    1 dl sukker
                    3 blommer
                    1 spsk mannagryn
                    100 g creme fraiche 18%
                    1/3 tsk vaniljesukker

Souffletop     3 hvider
                    3 spsk flormelis


Fremgangsmåde:

Bund
 • bland mel og bagepulver
 • blødgør smør
 • pisk æg med sukker
 • bland alle dele, pak dejen i plastik og læg i køleskabet i ca. 30 min.
Ostelag
 • alle ingredienser blandes godt, evt. med mixer
Souffletop
 • blommerne piskes stive
 • tilføj flormelis i små portioner og pisk færdigt

Derefter:
 • Dejen lægges i bund af en springform (23-25 cm i diametre) i ca. 0,5 cm tykt lag - lav evt. sidekant (jeg har lavet uden sidekant).
 • Hæld osteblanding ud over bunden i springformen.
 • Bag kagen i ca. 30 min ved 180 grad. (varmluft).
 • Souffleblandingen lægges ud over kagen og kagen bages yderligere 10-15 min. til gylden farve.
 • Kagen kan spises efter afkøling. 
 • For at få dråbe-effekten: Lad kagen først afkøle i ovn med åbent ovnlåg i 40 min.-1 time, tag den derefter ud og lad den afkøle et par timer mere, eller lad den blive i ovn natten/dagen over.

Velbekomme! ;o)


mandag den 19. januar 2015

Rainbow Looms
Jeg og mine børn blev opsluget af at lave kreationer af elastikker. Julia fik et lille sæt til sin fødselsdag og siden har det været vores favorit beskæftigelse. Til jul ønskede Julia sig en kasse med elastikker i forskellige farver. 

Jeg har dog hurtigt opdaget at de originale elastikker er anderledes, hvad angår holdbarhed, men også almindelig bekvemhed i arbejde, og det samme gjaldt udstyret. Men alle de kasser med elastikker i mange farver, jeg så i butikker, var fra andre producenter end Rainbow Loom...

Løsningen blev ret almindelig, og ret billig - jeg købte alle dele særskilt og sammensat dem selv i en pakke. Startsæt Rainbow Loom samt et par pakker elastikker i blandede farver blev købt i Føtex, hvor de var på tilbud inden Jul, mens kassen med rum er almindelig organazer-kassen til 25 kr. fra Silvan... ;o) 

Kassen har jeg købt i to eksemplarer, så nu har børnene et sæt elastikker hver :o)


søndag den 18. januar 2015

Geometrisk hækling


Det virker måske lidt stille her på bloggen, men det er nok at se til i det virkelige liv. På den kreative side er jeg i gang med at hækle geometriske figurer. Og mens jeg gør det, kom jeg i tankerne om at det er næsten hver gang, jeg hækler noget, bruger jeg almindelig viden om geometri... 


fredag den 16. januar 2015

Sys' nye bog


Til Tex-Stil messen i Vejle har Sys Fredens haft sin nyeste bog "Tunesisk hækling" samt alle de prøver, der blev hæklet til bogen. Må indrømme, at jeg blev overrasket over hvor mange forskellige mønstre og motiver man kan lave i tunesisk hækling! Og endda i flere farver!

Skal jeg sige at bogen har fået en god modtagelse og gik som et varmt brød hos kunderne? Så spørg gerne i din garnforretning. Bogens pris er 60 kr. - synes at man får mere end rigeligt for dette lille beløb ;o)
onsdag den 14. januar 2015

Retro stof Give Away


Jeg er begynd med at rydde op i gemmerne, og derfor kommer denne giveaway med noget retro stof i bomuld. Alle stofstykker stammer fra 80-erne og er helt nye, bortset fra det stribede og det sorte med prikker og tyrkise blomster. Størrelsen af stofstykkerne er varierende, men i gennemsnit 60x60 cm - akkurat nok til et mindre projekt eller et projekt i patchwork stil.

Reglerne:

1 lod for at være fast læser - se mulighederne i højre sidebar af bloggen
5 lodder for at være fast læser og linke til giveaway'en med billede på din blog, Facebook eller Instagram

Skriv i kommentar hvor mange lodder du deltager med og hvor du har delt info (hvis du gjorde det).

Vinderen trækkes den 1. februar ca. kl. 21. Jeg håber at I vil være med!søndag den 11. januar 2015

Tex-Stil messe i VejleI går var jeg på Tex-Stil messe i Vejle, hvor jeg sammen med Sys Fredens og Maja Hansen skulle passe Klematis' stand. Til messen havde jeg igen mine cupcakes med, men også en kage fra den kommende bog "Hæklede kager og søde sager". Kagen vakte opsigt fra forbigående gæster, og mange af dem har også lavet bestillinger på bøger. Kage-bogen kan nemlig forudbestilles på messen. Så hvis du skal til messen enten i dag eller i morgen og vil være bland de første, der får min nye bog, må du huske at kigge forbi Klematis' stand og lave en bestilling :o)

Også denne gang var det en positiv oplevelse at være med til messen - at få en snak med de mange kunder og opdage nogle gange at verden er lille ;o) Så jeg håber bestemt på at deltage i messen til næste gang.


mandag den 5. januar 2015

Nytårsfortsæt


Jeg har et nytårsfortsæt i år - og nej, det handler hverken om at motionere mere eller spise mindre slik, men om noget i forbindelse med krea.

Den gang, vi skulle flytte i vores hus, og jeg skulle pakke vores ting, kunne jeg "opdage" at jeg har alt for mange ting uden brug i gemmerne. Så jeg har lovet mig selv at gøre noget ved det.  

Det er lidt svært at sige farvel til sine ting, især når der er minder og historier med i. Men jeg har besluttet på at rydde op i det, og når jeg med stor sandsynlighed kan vurdere, at jeg aldrig kommer til at lave noget af de ting, må de kommer i andre gode hænder.

Det må så ske i det nye år, og der kommer sikkert nogle indlæg om det ;o)

torsdag den 1. januar 2015

Velkommen 2015

Dem, der har læst her i et stykke tid, har måske gennemskuet, at jeg elsker traditioner. Dog ikke de traditioner, hvor andre mener hvordan tingene skal laves - dem har jeg faktisk svært med. Men jeg elsker at skabe og følge mine egne traditioner, som egentlig går ud på at være sammen med mine børn og min mand.

Sådan en tradition har vi nytårsaften, hvor jeg og børnene laver en kage sammen og pynter den med årstal. Derefter samles vores lille familie til festlig middag med årskagen til dessert og hører med til Dronningens tale.

Kagen i år er ostekage med souffletop og årstal af kirsebær. Sådan en kage blev jeg simpelt hen forelsket i under vores tur til Berlin, og måtte bare finde opskriften (den skal jeg nok dele senere) ;o)Håber at I alle havde en forrygende aften i går, og kom godt i det nye år!

Se årskager fra tidligere år her og her ;o)


Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...