tirsdag den 14. juni 2016

75 hæklede pyntebånd


I bogen "75 hæklede pyntebånd" af Caitlin Sainio finder man opskrifterne på 75 bånd med forskellige motiver. Der er motiver i forskellige emner og sværhedsgrad, så det burde være muligt at finde et bånd, der passer netop til ens projekt. De hæklede pyntebånd kan bruges til mange ting - som pynt på tøj eller sengetøj, eller til at pynte håndlavede ting.

Opskrifterne i bogen er præsenteret på to måder - som diagrammer og som beskrivelser. De to supplerer godt hinanden efter min mening, da det i begyndelsen kan være svært at forstå mønstret. Det kører dog uden problemer, efter man har hæklet mønstret et par gange. Beskrivelserne indeholder også forklaringer på hækling af hjørner, som kan bruges hvis man skulle hækle bånd i firkantet form, til f. eks. sengetøg, dug eller lignende.

Før man vælger et bånd til sit projekt, ville jeg anbefale at hækle flere prøver. Det kan nemlig se forskelligt ud på billeder og i virkeligheden, som afhænger bl. a. af garnvalg, hæklenål størrelse samt hæklefasthed. Desuden vil det være til hjælp når man skal beregne antal masker/motiver til det endelige projekt. Hæklede pyntebånd kan ikke bare klippes af, hvis det bliver for langt, så her må man gerne være nogenlunde præcis. Hvad angår hæklefasthed, ville jeg anbefale at undgå at hækle for stramt, da båndet bliver ikke særlig elastisk og svært at arbejde med under syning.

I bogen finder man nogle eksempler på anvendelse af bånd til forskellige projekter, så man kan bliver inspireret. Jeg har valgt at lave et par børneshorts af gamle bukser, med hæklet bånd som pynt - du kan se resultatet HER.

Bogen på dansk er udkommet på forlaget Turbine. Forfatteren Caitlin Sainio har også skrevet bogen "100 hæklede snefnug", som allerede er en populær hæklebog.


3 kommentarer:

  1. Det lig er en bog der godt kunne studeres, flere fine bare på forsiden

    SvarSlet
  2. Uh, det der hækling - det må jeg se at få lært mig:-)

    SvarSlet
  3. denne regnbue pyntebånd ser flot ud :0) spændende bog! Kh Ulrike

    SvarSlet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...