onsdag den 22. juni 2016

Hækletips - Ret og vrang

Det er vigtigt at kunne skelne retsiden fra vrangsiden på arbejdet. Nogle bliver forvirret omkring det, og især nybegyndere har svært med at skelne mellem ret og vrang. 

For at se forskel mellem ret og vrang skal man lære maskernes udseende, som også er forskellig set fra front- og bagside. 

Det har også betydning om man hækler i rækker eller omgange. Man hækler altid på retsiden ved hækling i omgange, mens der hækles skiftevis på ret- og vrangsiden ved hækling i rækker.

For at vise forskel mellem ret- og vrangsiden, har jeg valgt fire mest brugte kombinationer af masker og hæklemåde:

1. hækling af fastmasker i omgange
2. hækling af fastmasker i rækker
3. hækling af stangmasker i omgange
4. hækling af stangmasker i rækker


Hækling af fastmasker i omgange


Fastmaskernes frontside ligner fletværk, mens bagsiden har lænker, der går på tværs af maskerne (i toppen af hver maske). Da man hele tiden hækler på samme side af arbejdet (arbejdets retside), lægger maskerne sig med sin frontside på arbejdets retside og maskernes bagside bliver på arbejdets bagside. Dvs. at der er ingen lænker på tværs af maskerne på retsiden og det er relativt nemt at se forskel på ret og vrang.

Hækling af fastmasker i rækker


Ved hækling i rækker, hækler man skiftevis på arbejdets ret- og vrangside, som betyder at maskerne lægger sig skiftevis med sin front- og bagside på hver side af arbejdet - en række med "fletninger" skiftes med en række med tværgående lænker osv.

Ved første blik vil man synes at ret- og vrangsiden er ens, som er rigtig nok, bortset fra én ting. Den første række på retsiden vil altid være med "fletninger" (fastmaskernes frontside), mens den første række på vrangsiden er altid med tværgående lænker (fastmaskernes bagside).


Hækling af stangmasker i omgange


Stangmaskernes frontside ligner snoede stange, mens bagsiden er ligesom ved fastmasker - med lænker på tværs af maskerne (i toppen af hver maske). Ligesom ved hækling i fastmasker, lægger maskerne sig med sin frontside på arbejdets retside og maskernes bagside bliver altid på arbejdets bagside.

Hækling af stangmasker i rækkerVed hækling af stangmasker i rækker, lægger maskerne sig skiftevis med sin front- og bagside på hver side af arbejdet - en række med snoede stange skiftes med en række med tværgående lænker i toppen af hver maske osv.

Den første række på retsiden er altid med snoede stange (stangmaskernes frontside), mens den første række på vrangsiden er altid med tværgående lænker i toppen af hver maske (stangmaskernes bagside).

tirsdag den 21. juni 2016

Vinderne

Så er det tid til at afslutte min konkurrence om hæklet burger og hotdog. Stort tak til alle jer, der deltog! Det var dejligt at mange har vist interesse og skrev nogle søde kommentar. Tak for jeres gode ord!


Mine børn var søde at hjælpe med at skrive sedlerne og trække vinderlodderne. Der blev flere deltagere i "burger-puljen", så den fik en større skål :o)Julia har trukket vinderen til hotdog, mens Martin har valgt en lod til burgeren :o)...


...Kristina Almvig får burgeren, mens Karin (Casa Grau) får hotdoggen. Tillykke til jer begge! I må gerne sende mig en mail med jeres adresser. Jeg glæder mig til at poste maden til jer :o)


søndag den 19. juni 2016

Husk min giveaway på tirsdag


Tirsdag aften trækker jeg vinderlodder i min giveaway - læs mere og deltag HER.


tirsdag den 14. juni 2016

75 hæklede pyntebånd


I bogen "75 hæklede pyntebånd" af Caitlin Sainio finder man opskrifterne på 75 bånd med forskellige motiver. Der er motiver i forskellige emner og sværhedsgrad, så det burde være muligt at finde et bånd, der passer netop til ens projekt. De hæklede pyntebånd kan bruges til mange ting - som pynt på tøj eller sengetøj, eller til at pynte håndlavede ting.

Opskrifterne i bogen er præsenteret på to måder - som diagrammer og som beskrivelser. De to supplerer godt hinanden efter min mening, da det i begyndelsen kan være svært at forstå mønstret. Det kører dog uden problemer, efter man har hæklet mønstret et par gange. Beskrivelserne indeholder også forklaringer på hækling af hjørner, som kan bruges hvis man skulle hækle bånd i firkantet form, til f. eks. sengetøg, dug eller lignende.

Før man vælger et bånd til sit projekt, ville jeg anbefale at hækle flere prøver. Det kan nemlig se forskelligt ud på billeder og i virkeligheden, som afhænger bl. a. af garnvalg, hæklenål størrelse samt hæklefasthed. Desuden vil det være til hjælp når man skal beregne antal masker/motiver til det endelige projekt. Hæklede pyntebånd kan ikke bare klippes af, hvis det bliver for langt, så her må man gerne være nogenlunde præcis. Hvad angår hæklefasthed, ville jeg anbefale at undgå at hækle for stramt, da båndet bliver ikke særlig elastisk og svært at arbejde med under syning.

I bogen finder man nogle eksempler på anvendelse af bånd til forskellige projekter, så man kan bliver inspireret. Jeg har valgt at lave et par børneshorts af gamle bukser, med hæklet bånd som pynt - du kan se resultatet HER.

Bogen på dansk er udkommet på forlaget Turbine. Forfatteren Caitlin Sainio har også skrevet bogen "100 hæklede snefnug", som allerede er en populær hæklebog.


Hurtig forandring


Det tager ikke lang tid at lave sådan et par shorts - benene klippes af og pyntebåndet syes på. Wupti - og man har et helt nyt stykke tøj :o)

Det tog dog lidt tid med forberedelsen, da jeg har valgt at gå grundigt til værks og hæklede flere prøver på forskellige bånd fra bogen "75 hæklede pyntebånd". Prøverne blev ikke kun brugt til at udvælge modellen, men også til at beregne antal masker jeg skulle slå op, så båndets længde passede præcis til shorts.

Til at hækle båndet har jeg brugt Diamond Cotton 8/4 fra Hjertegarn (100% merceriseret bomuld), som er særdeles lækker at arbejde med, samt kan jeg godt lide dets skinnende overflade. Garnet fås i mange farver, så der er rigeligt at vælge imellem ;o)fredag den 10. juni 2016

Hjertegarn


Jeg bliver tit spurgt om det garn, jeg bruger til mine hæklerier. Jeg går meget op i farver, da valg af garnfarve er vigtigt ved f. eks. hæklet legemad, så det hæklede ligner også det virkelige. Derfor har jeg mange garnfarver fra forskellige garnmærker på mit garnlager. Jeg hækler dog kun i rent bomuld, og det begrænser muligheder, da der er relativt få mærker, der tilbyder bredere farvepanel i bomuld. Bland dem er Hjertegarn, som bestemt en af mine favoritter. Ud over mange flotte farver, er deres bomuldsgarn kendetegnet af rigtig god kvalitet.

Sidste år har jeg lavet en aftale med Hjertegarn om, at modellerne til min næste bog udelukkende vil blive hæklet af deres bomuldsgarn, og dem, der følger mig på IG, har allerede spottet det. I efteråret fik jeg farvekort på Hjertegarns bomuld, og jeg kan love jer, at det var et stort dilemma for mig at udvælge garnfarver til bestilling... Det lykkedes dog til sidst at finde en løsning ;o)

Jeg vil endnu ikke afsløre detaljer om den kommende bog, men det bliver sikkert en farvefest - se bare de garnfarver, jeg har fået fra Hjertegarn! :o)


tirsdag den 7. juni 2016

Hæklet burger og hotdog Give Away


Jeg har disse to fra den gang, jeg lavede opskrifter og hæklede modeller til min bog Hæklet hurtigmad. Det er prøvehækling, som betyder at nogle elementer ikke er som i opskrifterne fra bogen. Der er ikke nogen decideret fejl, men f.eks. farven på bollerne er lidt for bleg, salat og tomater i burgeren ser lidt anderledes ud end dem fra bogen, samt pølsen i hotdoggen er lidt for lang efter min mening. Det er derfor de blev lavet om. Jeg tror alligevel at der er mange børn, der med glæde vil lege med de ting, og derfor vil jeg gerne forære dem væk - naturligvis til mine faste læsere.

Betingelser er der ikke så mange af - at være en fast læser på bloggen og skrive en kommentar under indlægget. Skriv gerne om du er interesseret i begge madder eller kun én af dem, samt hvilken. Jeg trækker nemlig to vindere - én til hver mad.

Vil du dele konkurrencen på din blog, er du meget velkommen til at låne billedet fra indlægget.

Man kan deltage frem til kl. 18 den 21. juni, hvor konkurrencen slutter og senere på aftenen trækker jeg vindere.

søndag den 5. juni 2016

Dessert til Amy


For nyligt har jeg sendt en pakke med lækkerier til min venindes datter på to år. Pakken blev leveret i sidste uge, og jeg vil nu også vise indholdet til jer, eller noget af det. Pakken indeholdte bl. a. dessert sæt af et lagkagestykke og en soft-ice i lyserøde farver. Det kunne ikke være mere piget :o)


Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...