Hvad er en bedre måde at fejre bogudgivelse end at få en lækker kage? Især når bogen handler om kager - pyt at de ikke er spiselige ;o)
Denne kage havde jeg med på arbejdet i går, og den blev modtaget godt. Selv kan jeg godt lide, at oven i købet af en god smag, er den også nem at lave. Det særlige ved kagen er at den ikke skal bages, men blot stå i køleskabet nogle timer eller natten over.
Opskriften er fundet hos Libbie og her gengiver jeg den med nogle kommentarer :o)
Du skal bruge:
Fremgangsmåden:
Denne kage havde jeg med på arbejdet i går, og den blev modtaget godt. Selv kan jeg godt lide, at oven i købet af en god smag, er den også nem at lave. Det særlige ved kagen er at den ikke skal bages, men blot stå i køleskabet nogle timer eller natten over.
Opskriften er fundet hos Libbie og her gengiver jeg den med nogle kommentarer :o)
Du skal bruge:
- 200 g digestive kiks - vælg gerne en dyrere kiks, der er nemlig forskel i smagen. Jeg har brugt Karen Volf.
- 50-100 g smeltet smør eller margarine - mængden vil afhænge af kiks, de skal bare blive fedtede nok til at klistre sammen. Jeg har brugt 100 g OMA margarine.
- 360 g original Philadelphia ost
- 150 g flormelis
- 1 tsk citron skræl - jeg har brugt Lemon Curd i stedet for.
- 200 g smeltet hvid chokolade, f. eks. fra Odense Marcipan.
- 200 ml piskefløde
- 10 g husblas = 6 plader
- ca. 350 g friske hindbær
Fremgangsmåden:
- Kiks meles i mandeljern og blandes med smeltet smør. Presses som bund ned i en springform på 20-23 cm.
- Isæt husblas i en skål med koldt vand, mens chokoladen smelter på en dampbad. Sæt chokoladen til side, når den er smeltet. Pres husblas ud for væden og smelt det over på dampbad, sæt det til afkøling.
- Fløden piskes godt. Ca. 150 g hindbær presses med en gaffel.
- Rør ost, flormelis og citron skræl (lemon curd) sammen med en elpisker. Tilsæt forsigtigt chokolade og afkølet husblas, og til sidst piskefløde og hindbær.
- Hæld massen oven på bunden og stil på køl i mindst 3 timer.
- Kagen pyntes med resterende bær inden servering. For at bærrene sidder fast på kagen, har jeg pisket lidt fløde med lemon curd og smurt på toppen inden pyntning.
Da jeg kom hjem ventede der en pakke ved døren, med mine eksemplarer af bogen :o)
Stort tillykke og hold nu op, hvor ser den lækker ud den kage, skal da vist prøves
SvarSletMange tak, Christina! Og kagen smager super lækkert. Det er min favorit kage fra nu af ;o)
Slet