onsdag den 22. maj 2013

Hækletips - Indtagninger

Man kan tage ind på 2 måder: ved at springe 1 maske over eller ved at hækle 2 masker sammen til 1 maske. Her viser jeg begge metoder ved hækling i fastmasker (fm) og stangmasker (stgm).


Indtagning i fastmasker

Spring 1 fm over:
Begynd i den 2. maske fra hæklenålen og hækl 1 fm som sædvanligt. Stram garnet lidt til sidst for at undgå for stort hul.Sammenhækling af 2 fm til 1 fm:
Begynd i den 1. maske fra hæklenålen og hækl 1 fm, men vent med sidste gennemtræk, dvs. når du har 2 løkker tilbage på nålen. Hækl derefter næste fm, men når sidste gennemtræk skal gøres, trækkes tråden igennem alle 3 løkker på nålen - der er nu taget 1 m ind.

Indtagning i stangmasker

Spring 1 stgm over:
Begynd i den 2. maske fra hæklenålen og hækl 1 stgm som sædvanligt. Denne metode er ikke så brugtbar i stangmasker efter min mening, da hullet imellem maskerne bliver synlig uanset hvad.
Sammenhækling af 2 stgm til 1 stgm:
Begynd i den 1. maske fra hæklenålen og hækl 1 stgm, men vent med sidste gennemtræk, dvs. når du har 2 løkker tilbage på nålen. Hækl derefter næste stgm, men når sidste gennemtræk skal gøres, trækkes tråden igennem alle 3 løkker på nålen - der er nu taget 1 m ind.
2 kommentarer:

  1. Fin vejledning - jeg vil dog lige tilføje, at det er en god ide KUN at hækle i det yderste maskeled, når man vælger at bruge sammenhæklingsmetoden. På den måde bliver indtagningerne mere usynlige - Bare et godt råd ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for et godt tip! Selv plejer jeg at springe en maske over i fastmasker, så lige denne detalje kender jeg ikke til :o)

      Slet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...