onsdag den 26. juni 2013

Hækletips - Valg af garn


Når man vælger garn til et hækleprojekt, kan det være svært at tage en beslutning. Der er mange slags garn og et hav af farver man kan vælge imellem. 

Valg af garn afhænger naturligvis af, hvad man vil hækle. Der er dog mange delte meninger ude i hækleverden, så man som nybegynder bliver forvirret.  Selv tager jeg udgangspunkt i to ting:

1. Egenskaber af garn, eller hvad det er lavet af
2. Hvordan de færdige hæklede ting skal bruges

Før du vælger garn, må du også overveje følgende:
  • Skal det hæklede kunne vaskes?
  • Hvor slidstærkt skal det hæklede være?
  • Skal det hæklede være til beklædning?
  • Skal det hæklede være til børn eller voksne?
Man kan eksempelvis hækle i bomuld, acryl, uld osv., eller vælge et mikset garn som f. eks. bomuld/acryl, bomuld/uld osv.

Bomuldsgarn er et naturprodukt, som er dejligt blødt og behageligt at røre ved. Det er skånsom for helbredet, og så oven i købet fås det i mange flotte farver og ser godt ud i de færdige ting. Bomuldsgarn er forholdsvis fast at hækle i og holder formen selv efter vasken. Det bruges oftest til babyting, som skal krammes og "smages".

Acrylgarn er et syntetisk garn med glans på. Acrylgarn er det mest solgte garntype i Danmark - måske på grund af prisen, men sikkert fordi det føles blødt og lækkert. Dog holder acrylgarnet formen slet ikke så godt som bomuldsgarn, og kan "klaske" sammen efter brug.

Uld har en masse gode egenskaber, der gør det ideelt til beklædning. Uld er fugtabsorberende, isolerende og selvrensende, så den holder kroppen varm og tør. Den er også blød og behagelig.1 kommentar:

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...