I tirsdags havde jeg denne kage med på arbejdet. Du kender det måske fra din arbejdsplads - det er en god kollegerskik at komme med en kage, hvis man har købt en større ting. Og jeg er da blevet husejer i efteråret ;o)
Kagen kræver flere ingredienser, men ikke vild mange, og jeg synes at den er nem og hurtig i udførelsen. Så her er opskriften med mine varme anbefalinger :o)
Du skal bruge:
Kagebund: 250 g Digestive kiks
1 tsk. kanel
130 g smør
Ostecreme: 300 g flødeost, f. eks. Philadelphia
100 g rørsukker
300 g cremefraiche
3 æg
1 appelsin
1,5 spsk mazeina
Topping: 1 dåse ferskner
2 passionsfrugter
200 g sukker
200 g vand
5 blade husblas
Fremgangsmåden:
Dæk bunden af en springform på ca. 23-25 cm af med bagepapir, og smør bageformens sider med margarine.
Kagebund: Kiks blendes til det bliver til mel (jeg har brugt mandeljern). Tilsæt kanel og blødgjort smør, rør det godt sammen og fordel det i bunden af bageformen.
Ostecreme: Rør flødeost, rørsukker og cremefraiche sammen. Tilsæt et æg af gangen og rør grundigt. Pres saft af appelsinen i blandingen og riv appelsinskal i. Tilsæt til sidst mazeina. Hæld ostecremen i springformen og bag kagen ved 190 grader (170 grader ved varmluft) i ca. 30 min. Lad kagen køle af.
Topping: Husblas isættes i kold vand til 10 min. Halver passionsfrugterne og skrab indholdet ned i en gryde sammen med sukker og vand. Kog lagen i ca. 5 min. Tag husblassen op og smelt den over vandbad og rør den i lagen. Skær ferskner i tynde skiver og kom dem i lager. Fordel lagen over den kolde kage og stil den i køleskabet til den er stivnet (jeg har bagt kagen om aftenen og stillede den i køleskabet til natten over).
Velbekom! ;o)
Den ser lækker ud. Tak for opskriften :)
SvarSletDet var da så lidt! :o)
Slet