mandag den 8. februar 2016

Hæklede tomater


Til bogen "Hæklet hurtigmad" har jeg hæklet tomatskiver efter den model, jeg har lavet til mine første håndmadder for flere år siden. Opskriften blev forbedret siden den gang, men i store træk er det den samme tomat. Under hækling til bogen har jeg dog forsøgt med forskellige variationer, men de blev alligevel skrottet til fordel for den oprindelige udgave. F.eks. tomatskiver i den øverste række på billedet - jeg tænker på et atomkraft-tegn, når jeg kigger på dem, selv om strukturen ligner en tomat ;o)

Tomatskiven fra bogen er lavet af to dele i to forskellige farver - forstykke og bagstykke - som er hæklet sammen. For at få en flad og pæn skive skal man være opmærksom på et par ting. 

For- og bagstykket skal være i samme størrelse, derfor:
 • begge farver garn skal være i samme tykkelse
 • for- og efterstykket skal være hæklet i samme fasthed
Den sidste sammenhæklingsomgang må ikke være for stram - hækl hellere maskerne lidt løse.3 kommentarer:

 1. Hello, my name is Doris and I came from germany. I love your wonderful crochet.
  I want to by your books. But I cant by than in germany. Do you now were I can by the books ? And have you hook am olive ? Sorry my englisch.
  Best regrads Doris

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Doris.
   It's possible to buy my book on www.saxo.com, thay deliver books to other European coutries. You can just search by my name or books titel on this page. Hope this information can help you.
   Best regards

   Slet
 2. Kære Elena
  Tak for nogle skønne opskrifter i Hæklet hurtigmad! Jeg har givet mig i kast med at hækle tomatskiver, men opskriften volder mig besvær. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvilken rækkefølge jeg hækler den støvede del af tomaten i. Fx. kan jeg ikke greje hvilken del af tomaten som de luftmasker der står beskrevet i starten af 2. omg. udgør? Lige nu hækler jeg bare en magisk ring, med en lang række luftmasker og stangmasker på :D Der er noget helt galt. Jeg håber min forklaring giver mening (jeg har prøvet at forklare lidt uden at skrive selve opskriften) og at du kan hjælpe :) De bedste hilsner Ida

  SvarSlet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...