onsdag den 20. november 2013

Barbie-kage (med tips&tricks)


Efter at jeg for et år siden lavede regnbuekage til Julias fødselsdag, troede jeg ikke, at jeg endnu en gang ville rode mig ud i så meget bøvl. Men for et par måneder siden så jeg Barbie-kage på nettet og blev solgt. Sådan en skulle jeg bare lave til Julia! :o)

Opskriften og fremgangsmåden har jeg brugt fra denne blog, mens smørecreme blev lavet efter denne opskrift.

Jeg har dog snydt en del i processen for at reducere bøvl - f.eks. har jeg brugt færdiglavede lagkagebunde og Kage Mousse med chokolade fra Dr. Oetker. Men alt det sparede blev indhentet til sidst, da "kjolen" skulle samles og pyntes... Så det endte med at jeg kaldte kagen "en aldrig mere-kage" ;o) Men godt nok - det er kun en gang imellem man har mod på til sådan nogle overspringshandlinger.

Der er flere udfordringer ved denne kage. Kagen er lavet med tykke lag krem mellem kagebundene for at få lidt mere højde. Det gør kagen ekstra blød og sværere at arbejde med. 

En af udfordringerne er at lave nederdelen høj nok til dukken. Hvis man vælger at bruge en kagedukke (uden ben, men med en spids i stedet for, der stikkes i kagen), så går det problemløs. Men hvis man vælger ligesom mig at bruge en ægte Barbie dukke (med den tanke, at barnet kan lege med dukken, når kagen er spist), så har man et problem. For Barbie dukken har lange ben, og kagen lavet i 2l Margrethe skål er slet ikke høj nok. 

Jeg havde forsøgt med et ekstra lag kage/krem, lavet separat i en kageform. Denne blev lagt på fadet først, og så derefter kom kagen fra Margrethe skålen, og rester nederst på kjolen blev skåret af. Det hjalp dog ikke så meget, da kagen sænkede sig en del. Til sidst blev der lavet en lappeløsning i kontrast farve fondant...

En anden udfordring opstår når smørcremen skal på. Det er ret svært at dække kagen med smørcremen uden at den bliver blandet med den lyserøde og den brune krem fra kagen. Jeg har løst det på den måde, at jeg smurte et lidt tykkere lag creme på uden at jævne det fint, lagde kagen i køleskabet for 10-15 min, og tog det ud igen ca. 10 min før fondant skulle på, og så jævnede smørecremen med hænderne... 

Den sidste udfordring ved kagen er at have tålmodighed nok i hele processen ;o) Jeg må indrømme, at min tålmodighed var ved at forsvinde til sidst, og det eneste ønske, jeg havde, var at blive færdig med kagen hurtigst muligt. Så sidste finish ved pynten blev ikke helt pænt... Det var dog Julia og hendes veninder ligeglade med, og kagen gjorde et kæmpestort indtryk på dem :o)

Selve kagen inden i smagte rigtig godt, i hvert fald efter min smag. Den lidt syrlige hindbærkrem og den søde chokoladekrem passer godt sammen og giver en god smagskombination. Jeg tror at jeg kan finde på at lave denne kage igen - dog i almindelig form og uden fondant overtræk... ;o)20 kommentarer:

 1. Et par tips.. :-)

  -hvis du mousse/creme fra bunden så fyld den i formen med det samme, så den kan størkne i formen - det er altid en fordel at bruge husblas i cremen

  -hvis moussen/cremen er for blød, når du skal smørre op, kan du med fordel putte kagen i fryseren først, så den bliver lidt mere fast (ved dog ikke, om de der købe-cremer kan fryses)

  -jeg kender ikke rigtigt til købe-mousse, men den lyder til at være ret blød - og i det tilfælde ville jeg nok tilsætte lidt husblas. Hvis cremen skal piskes op med mælk, kan du (vil jeg mene) varme en anelse af mælken op og opløse den opblødte husblas heri - så får du en fastere creme

  -og ja, tålmodighed er vigtig, hvis finish skal være ekstra godt, så du kan med fordel lave fondant-pynten et par dage i forvejen.

  -og for at fæstne fondanten, når det bare er små stykker, kan du nøjes med at duppe en anelse vand, så du ikke ser "limen" :-)

  Håber du kan bruge mine tips til noget. Ih, får selv lyst til at lave kage.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan høre at du har erfaring med sådan noget ;) Ja, jeg har brugt husblas i kremen, og kremen blev fyldt i formen, og kagen var i køleskabet natten over... Jeg havde ikke nogen pyntstykker i fondant, så der var ikke noget jeg kunne lave i forvejen... Og det med vand som limer fondant, vidste jeg godt, og brugte det også... Men mange tak for dine tips alligevel! Lige nu tror jeg slet ikke at jeg igen vil gøre sådan nogen kage, men hvis jeg kommer i de tanker en gang i fremtiden, vil jeg gerne tænke på dine råd ;)

   Slet
 2. forresten.. synes du har lavet en fin løsning mht at dukken var for høj i forhold til kagen :-)

  SvarSlet
 3. Wow et stort arbejde :-) Trods besværligheder, er den bare blevet så super fin :-) Og det vigtigste er jo at Julia blevet super glad, så er bøvlet vel det hele værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Sanne! Julia og hendes veninder blev begejstrede for kagen, så ja, det var det vigtigste :o)

   Slet
 4. super flot kage og tak for tips :-) jeg skal selv kaste mig ud i en ligende kage til januar ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle! Og pøj pøj :o) Det bliver spændende at se din kage ;o)

   Slet
 5. Det er flot stykke arbejde! Jeg bliver helt svedt ved at læse om din indsats, men jeg har heller ikke det, der ligner erfaring med sådan noget kagekunst. Derfor er jeg stor beundrer af jer, der kan det og har tålmodighed til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anita! Jeg har faktisk ikke erfaring i sådan noget kagekunst. Jeg var til et kursus i kagepyntning i oktober, hvor jeg fik forklaring til hvordan og hvorledes omkring fondant, og så fik jeg pyntet en kage til kursus. Det var alt. Men en ting er at lave det sammen med en underviser, en anden ting at stå med det hele selv... Så ja, det blev en stor indsats ;o)

   Slet
 6. Hvor er den bare flot. Overvejer at gå i krig med et lignende projekt til jan. hvor prinsessen bliver 4 år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! ;o) Du må have held og lykke ;o) Kan kun fortælle at al bøvl bliver betalt rigeligt med pigernes glade :o)

   Slet
 7. De er så skønne, de barbiekager. Jeg har en kjoleform, som man kan samle den i. Bor i Ribe, så en anden gang kan du låne, hvis du er interesseret.
  Jeg har gjort det at jeg har bagt tynde lagkagebunde, som jeg har "foret" formen med (først et lag husholdningsfilm), så creme og bunde i lag, slut med bund. Og så skal det stå koldt i 12-24 timer indtil kjolen er fast! Når du tager den ud har du en "kjole", hvor der er bund yderst, med nogle få huller. Den kan du så nemt smøre op. Jeg har et kagegalleri på min side, der ligger både en Andrea kage og barbiekage, der er lavet på denne måde.
  I øvrigt synes jeg det er en fin kage. Og ja, pigerne elsker disse kager uanset detaljegraden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet og tilbudt om kageform! Dejligt at høre at man kan får hjælp, og at vi bor ikke så langt fra hinanden :o)

   Slet
 8. Super flot kage, jeg er så imponeret over din tålmodighed. Men alle de udfordringer havde jeg nok kastet den ud af vinduet ( Det er det jeg får lyst til når jeg bliver hysterisk, men der er dog ikke noget der er blevet kastet ud af vinduet endnu :) )
  Tillykke med datteren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tanja! Åh, min tålmodighed var næsten brugt undervejs. Jeg blev så træt af al den bøvl, så kagen skulle blive færdig hurtigst muligt... Nu har jeg også fået respekt for kagekunst ;o)

   Slet
 9. Hold da op et arbejde. Men resultatet er da også derefter. Superflot er den :)

  SvarSlet
 10. Tak for henvisningen til min blog, jeg er glad for at kunne inspirere dig og andre! :)
  Fin blog du ellers har :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Uden dit indlæg ville jeg sikkert bøvle endnu mere ;)

   Slet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...