mandag den 12. august 2013

DIY - Hæklet kuglet hårbånd


Jeg blev flere gange spurgt om opskriften på hæklet hårbånd med kugler. Egentlig troede jeg at jeg har givet "nøglen" til opskriften i det oprindelige indlæg. Men det ser måske ikke så nemt for andre at forstå det, man selv synes er nemt... Så her kommer detaljeret opskrift.

Materialer: garnrester i bomuld nr. 8 eller 8/4 (som er det samme), stofrester i bomuld, 5-8 cm elastik, fyldevat, hæklenål nr. 2,5.

Forkortelser:

m - maske
mr - magisk ring
fm - fastmaske
lm-række - række af luftmasker
km - kædemaske
omg - omgang
sm - sammen
** - gentag mellem stjernerne

Hårbånd:
Slå 80-100 lm op. Båndet skal svare i længden til hovedets omkreds minus 5-8 sm. Til min datter på 4 år har jeg slået 90 m op.
1. omg: Stik hæklenålen i den næstsidste m, så den sidste lm vil være brugt til at vende med. Hækl fm hele vejen tilbage. I sidste lm hækl 4 fm og fortsæt på den anden side af lm-række - hækl fm videre op af langsiden til modsatte ende og 3 fm i sidste m. Slut med 1 km i 1. maske fra omg.
2. omg: 1 lm til at vende med. Hækl 1 fm i hver m på langsider og 2 fm i hver af de 4 og 3 m ved korte ender (til afrunding). Slut af med 1 km, klip og hæft garnet.

Montering af bånd:
Klip en strimle af bomuldsstof ca. 2 cm bredere end hæklet bånd. Buk kanter til vrangside og stryg på. Sy stofstrimle til hæklet bånd - begynd med langsider, derefter læg elastik imellem hæklet bånd og stofstrimle ved korte ender og sy på.

Kugle:
1. omg: 6 fm i mr (6)
2. omg: 2 fm i hver m (12)
3. omg: 12 fm (12)
4. omg: *1 fm, 2 fm i næste m* (18)
5. omg: 18 fm (18)
6. omg: *1 fm, 2 fm sm* (12)
7. omg: *2 fm sm* (6)
Slut af med 1 km og klip garnet (efterlad evt. noget garn til montering).

Montering af kugler:
Hækl kugler i forskellige størrelser ved at variere i opskriften. Fyld dem med fyldevat. Derefter sy kugler på hæklet bånd med den lange garnende med 1-2 cm imellem kuglerne.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...