onsdag den 10. juni 2015

Hækletips - Væk med 6-kantede cirkler


Jeg er temmelig træt af at se 6-kantede pølser, æggeskiver osv. på nettet. Vi har da ikke 6-kantede æg og pølser i virkeligheden, så det ser forkert ud. Derfor synes jeg at hæklede cirkler (runde ting) skal også være runde!

Kanterne opstår, når man tager ud samme steder på cirklen. Så løsningen er at lave udtagninger forskudt. Og metoden er ikke så kompliceret, som man måske tror i begyndelsen.

Jeg har brugt metoden til kager til min bog "Hæklede kager og søde sager", og i bogen finder du detaljerede opskrifter på hækling af cirkler (runde kager) med forskudte udtagninger.

En skeptiker vil nok sige, at nu bliver cirklerne 12-kantede i stedet for 6-kantede. Og det har man ret i... Men det er ren matematik - jo mindre kanterne bliver, jo mere ligner figuren cirklen. Så med forskudte udtagninger bliver din hækling mere rund, mens på de små hæklede cirkler kan kanterne slet ikke ses ;o)


3 kommentarer:

 1. Jeg har tænkt det samme og var faktisk ved at komme i tvivl om, det var mig, der gjorde noget forkert. Jeg kan nemlig også bedst lide, at det runde også ER rundt :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jer er helt enig med dig, Anita! Tror, at folk bruger forskellige opskrifter til at gøre hækling mere rund, men jeg har "opfundet" min egen, som blev brugt til bogen, og jeg synes det fungere rigtig fint, uanset hvad man hækler ;o)

   Slet
 2. Jeg er helt enig med dig. Jeg tror problemet er at rigtig, rigtig mange opskrifter er skrevet så man laver udtagningerne ovenover hinanden. Men jeg laver dem nu altid forskudt selvom det ikke står i opskriften :)

  SvarSlet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...