Det er min favoritkage lige for tiden, og den har jeg lavet flere gange på det seneste. Den er bare så nem, og ingredienserne er ganske almindelige, som findes til dagligt i ethvert køkken, mens rabarberne kan købes - nu har vi da sæson for dem :o)
Kagebund: 120 g smør
3 dl mel
100 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
3 æggeblommer
½ dl mælk
ca. 4 stilke rabarber
Marengs: 3 æggehvider
2,25 dl sukker
- Smørret smeltes og røres sammen med mel.
- Rør andre ingredienser i.
- Når dejen er fin og smidig, puttes den i bunden af en springform. Dæk evt. bunden af springformen med bagepapir og smør siderne med margarine/smør inden dejen kommer i.
- Skær rabarber i stykker og kom dem oven på dejen i springformen.
- Bag i 25-30 min. ved 200 grader (180 grader for varmluftovn). Tag kagen ud.
- Æggehviderne piskes stive.
- Sukker tilsættes og piskes igen til det bliver til guf.
- Marengsen vendes på kagen og bages i 20 min. ved 180 grader (150 grader for varmluftsovn) til marengsen er gylden.
Maregens opskrift er vist ikke helt rigtig - der står æggeblommer i stedet for hvider
SvarSletTak, Anette! Nu er det rettet :o)
SletMUMS!
SvarSletDen SKAL prøves her hjemme snart :-)
Tak for opskriften.