lørdag den 9. juni 2012

DIY - Shorts af gamle denimbukser med pailletter

Har du måske også et par gamle denimbukser liggende, og kunne du tænke dig at forvandle dem til et par smarte shorts - så er hjælpen lige her! :-)


Du skal bruge et par gamle denimbukser, saks, tråd i passende farve, pailletstrimle (til mine shorts har jeg brugt omkring 2 meter), samt printer/kopimaskine til at udskrive mønstre/figurer og bred gennemsigtig tape.

Før du går i gang, skal du bestemme dig for hvilke mønstre/figurer du vil bruge til pynt med pailletter. Jeg har valgt stjerner, men en anden mulighed kunne være peace-tegn, som bruges af mange designere i øjeblikket. Jeg har hentet en tegning af en stjerne på nettet og udskrevet den i 3 størrelser. Udskriv evt. dit mønstre i flere eksemplarer, så du har nok af dem.

Benene: Man starter med at klippe benene af i den længde, som shortsene skal være. Jeg har klippet mine bukser ved knæerne. Derefter bøjes kanten med vrangen ud og opal ca. 3 cm.


Bøj igen kanten ind ca. 1 cm, så det bliver til en manchet. Sæt hjælpenålene i manchetten og stryg med strygejern.


Derefter syes manchetten på vrangsiden af benene med små sting.


Stjerner i pailletter: Klip stjernene ud og sæt dem på shortsene med tape de steder, hvor du synes de skal være.


Nu kan du starte med at sy pailletter langs kanten af stjernen oven på tape. Det er nemmest at starte ved et indvendigt hjørne. Du skal lægge pailletstrimlen på den måde, at pailletterne stritter i retning af syningen. Dvs. at hvis du syr pailletterne fra højre til venstre (som er naturligt hvis du er højrehånden), skal pailletterne lægge sig oven på hinanden fra venstre til højre og stritter mod venstre. Jeg ved nu ikke, om man kan forstå hvad jeg mener - man kan også se det på billeder :-/


Tips: Du kan beregne hvor mange pailletter der skal være på være side af stjernen, så du kan sy stjernesiderne lige og undgå skæve hjørner og for lange/for korte stjernespidser.


Når du har syet pailletter hele vejen rundt om stjernen, klippes pailletstrimlen af, og tape samt papirstjernen fjernes.


Derefter syes pailletterne på en gang mere...


...og pailletterne i hjørnespidserne fikses en ekstra gang.


På den måde skal du sy alle de stjerner, der skal være på shortsene. Du kan vælge at placere dem ved siden af hinanden...


...eller en i en - ligesom jeg har gjort på baglommen.


Og så er du ved resultatet - du har et par smarte shorts! :-)

1 kommentar:

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...