onsdag den 17. oktober 2012

Lidt om garnvalg


Jeg tror mange af jer har lagt mærke til, at jeg kun hækler i rent bomuldsgarn (med nogle få undtagelser). Og jeg vil sige, at det er et bevidst valg.

En del af forklaringen til dette er, at bomuld er et naturprodukt. Det er et produkt, som er dejligt blødt og behageligt at røre ved. Det er skånsom for helbredet, og så oven i købet fås det i mange flotte farver og ser godt ud i de færdige ting :o)

En anden del af forklaringen er, at jeg hækler ting til børn: legemad, cupcakes, bamser og andre legesager... Legesager, der bliver holdt i hænderne, krammet og måske endda puttet i munden... Jeg laver desuden en del pynt, men det kommer også på et eller andet tidspunkt i berøring med barnet...

Hvad er det, du prioriterer højst? Hvodan vælger du ting til dit barn?


4 kommentarer:

 1. jeg hækler også kun i bomuld. jeg synes også det er det dejligste materiale at røre ved, kan simpelt hen ikke holde ud at have acryl i mellem mine fingre!!

  og ja, der er et hav af forskellige lækre farver i bomuld :)

  vh bianca (lilletut.blogspot.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi fuldstændigt enige i det. Dejligt at høre at der er andre, der deler min mening! :o)

   Slet
 2. Ja der er rigtig mange flotte farver i bomulds garnet men jeg hækler mange tæpper og der bliver det lidt tungt, desværre. Nu forsøger jeg mig med Rasmillas ynglingsgarn, det er 55% lammeuld og 45 % bomuld. Men selvom farverne også er flotte i det garn er det ikke det samme. Er det et bestemt mærke du bruger ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, hvad angår tæpper. Jeg har kun lavet et tæppe før, og der har jeg kombineret bomuld med mohair, så det blev "halvt tungt" :o) Tak for tippet med Rasmillas garn! Jeg har ingen foretrukne mærker, da kvaliteten er tit forskellig i det samme mærke - fra farve til farve. Så jeg vurderer med hænderne.

   Slet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...