onsdag den 21. januar 2015

Ostekage med souffletop


Som lovet deler jeg opskriften på ostekage med souffletop :o) Den har jeg indtil videre lavet et par gange, men var utålmodig til at vente på dråbe-effekten komme, så kagen blev spist inden...

Du skal bruge:

Bund             2 dl mel
                    1 tsk bagepulver
                    80 g smør/margarine
                    2 spsk sukker
                    1 æg

Ostelag         500 g flødeost, f.eks. Philadelphia
                    1 dl sukker
                    3 blommer
                    1 spsk mannagryn
                    100 g creme fraiche 18%
                    1/3 tsk vaniljesukker

Souffletop     3 hvider
                    3 spsk flormelis


Fremgangsmåde:

Bund
  • bland mel og bagepulver
  • blødgør smør
  • pisk æg med sukker
  • bland alle dele, pak dejen i plastik og læg i køleskabet i ca. 30 min.
Ostelag
  • alle ingredienser blandes godt, evt. med mixer
Souffletop
  • blommerne piskes stive
  • tilføj flormelis i små portioner og pisk færdigt

Derefter:
  • Dejen lægges i bund af en springform (23-25 cm i diametre) i ca. 0,5 cm tykt lag - lav evt. sidekant (jeg har lavet uden sidekant).
  • Hæld osteblanding ud over bunden i springformen.
  • Bag kagen i ca. 30 min ved 180 grad. (varmluft).
  • Souffleblandingen lægges ud over kagen og kagen bages yderligere 10-15 min. til gylden farve.
  • Kagen kan spises efter afkøling. 
  • For at få dråbe-effekten: Lad kagen først afkøle i ovn med åbent ovnlåg i 40 min.-1 time, tag den derefter ud og lad den afkøle et par timer mere, eller lad den blive i ovn natten/dagen over.

Velbekomme! ;o)


2 kommentarer:

  1. Yum den lyder god. Troede det var mere kompliceret at lave sådan en ostekage. Den skal vist prøves.

    SvarSlet
  2. Puh ha, hvor du lokker. Hvis den ostekage smager bare halvt så godt, som den ser ud, så bliver der fest i mavsen :). Den skal prøves.

    SvarSlet

Follow Cupcake By Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...