Som lovet deler jeg opskriften på ostekage med souffletop :o) Den har jeg indtil videre lavet et par gange, men var utålmodig til at vente på dråbe-effekten komme, så kagen blev spist inden...
Du skal bruge:
Bund 2 dl mel
1 tsk bagepulver
80 g smør/margarine
2 spsk sukker
1 æg
Ostelag 500 g flødeost, f.eks. Philadelphia
1 dl sukker
3 blommer
1 spsk mannagryn
100 g creme fraiche 18%
1/3 tsk vaniljesukker
Souffletop 3 hvider
3 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Bund
- bland mel og bagepulver
- blødgør smør
- pisk æg med sukker
- bland alle dele, pak dejen i plastik og læg i køleskabet i ca. 30 min.
- alle ingredienser blandes godt, evt. med mixer
- blommerne piskes stive
- tilføj flormelis i små portioner og pisk færdigt
Derefter:
- Dejen lægges i bund af en springform (23-25 cm i diametre) i ca. 0,5 cm tykt lag - lav evt. sidekant (jeg har lavet uden sidekant).
- Hæld osteblanding ud over bunden i springformen.
- Bag kagen i ca. 30 min ved 180 grad. (varmluft).
- Souffleblandingen lægges ud over kagen og kagen bages yderligere 10-15 min. til gylden farve.
- Kagen kan spises efter afkøling.
- For at få dråbe-effekten: Lad kagen først afkøle i ovn med åbent ovnlåg i 40 min.-1 time, tag den derefter ud og lad den afkøle et par timer mere, eller lad den blive i ovn natten/dagen over.
Velbekomme! ;o)
Yum den lyder god. Troede det var mere kompliceret at lave sådan en ostekage. Den skal vist prøves.
SvarSletPuh ha, hvor du lokker. Hvis den ostekage smager bare halvt så godt, som den ser ud, så bliver der fest i mavsen :). Den skal prøves.
SvarSlet